Mįslingos D. Didžiūnaitytės žūties byloje taškas nepadėtas: prokuratūra prašo griežtinti bausmes

Klaipėdos apygardos prokuratūra pateikė apeliacinį skundą manekenės Dovilės Didžiūnaitytės žūties byloje. Nuosprendį Klaipėdos apylinkės teismas šioje byloje paskelbė 2022 m. spalio 28 d.

 Prokuratūra skundžia nuosprendį manekenės Dovilės Didžiūnaitytės žūties byloje.
 Prokuratūra skundžia nuosprendį manekenės Dovilės Didžiūnaitytės žūties byloje.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 18, 2022, 3:17 PM, atnaujinta Nov 18, 2022, 3:36 PM

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas 2017 m. lapkričio 20 d., kai iš viešbučio bendro naudojimo balkono, esančio 14 aukšte, iškrito ir tragiškai žuvo jauna mergina. Tyrimo dalis dėl merginos žūties aplinkybių buvo nutraukta nenustačius, kad ji buvo nužudyta ar privesta prie savižudybės.

2020 metų sausį byla su kaltinamuoju aktu perduota teismui, Aivarą Miltenį kaltinant merginos išžaginimu, o Ričardą Piniką – neteisėtu narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimu, fizinio skausmo sukėlimu nukentėjusiajai bei poveikiu liudytojui.

Valstybinį kaltinimą teisme palaikęs Klaipėdos apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras abiems savo kaltę neigusiems kaltinamiesiems teismo prašė skirti realias trejų metų ir devynių mėnesių laisvės atėmimo bausmes.

2022 m. sausio 28 dieną priimtu Klaipėdos apylinkės teismo nuosprendžiu, A.Miltenis pripažintas kaltu dėl išžaginimo ir jam skirta reali 2 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė. Kartu teistas R.Pinikas teismo buvo išteisintas dėl poveikio liudytojui bei fizinio skausmo sukėlimo, tačiau pripažintas kaltu dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis, turint tikslą jas platinti. Jam taip pat paskirta 2 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

Prokurorui nesutikus su tokiu pirmos instancijos teismo vertinimu, pateiktas apeliacinis skundas, kuriuo prašoma panaikinti 2022 m. sausio 28 dieną priimto teismo sprendimo dalį, kuria nuteistasis R.Pinikas išteisintas dėl jam inkriminuotų 2 nusikalstamų veikų.

Apeliaciniu skundu taip pat prašoma abiem nuteistiesiems skirti tokias laisvės atėmimo bausmes, kurių buvo prašoma pirmos instancijos teismo.

Lrytas.lt primena, kad nei R.Pinikas, nei A.Miltenis kaltais neprisipažino. 

Tuo tarpu Klaipėdos apylinkės teismo atstovė Monika Vismantė agentūrai BNS penktadienį sakė, teisme iš viso yra gauti trys apeliaciniai skundai – prokuratūros, nukentėjusiųjų atstovo ir nuteistojo A.Miltenio atstovės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.