Po gaisro Šiaulių daugiabutyje – padegėjo paieška

Šeštadienį vakare Šiauliuose kilus gaisrui M.Valančiaus gatvėje esančiame mediniame daugiabučiame name teko evakuoti žmones. Nuslopinus liepsnas kilo įtarimų, kad gaisras buvo sukeltas tyčia.

Ugnis įsiplieskė medinio daugiabučio namo pastogėje. Per gaisrą nudegė laiptinės stogas, apdegė laiptinės sienos.<br>R.Vitkaus nuotr.
Ugnis įsiplieskė medinio daugiabučio namo pastogėje. Per gaisrą nudegė laiptinės stogas, apdegė laiptinės sienos.<br>R.Vitkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 10, 2023, 5:54 AM

Apie viename šio trijų aukštų medinio namo bute kilusį gaisrą Bendrajam pagalbos centrui buvo pranešta 21 val. 41 min. Gesinti gaisro buvo pasiųsti penkių automobilinių cisternų ekipažai, du automobiliai su kopėčiomis ir štabo automobilis.

Atskubėjus ugniagesiams atvira liepsna degė prie gyvenamojo namo priblokuota dviejų aukštų bendrojo naudojimo medinė laiptinė ir jos stogas, buvo pradėjęs degti ir namo stogas.

Kadangi kilo pavojus šio namo gyventojams, juos teko evakuoti.

Iš viso buvo evakuoti 5 namo gyventojai. Vienas vyras, įtarus apsinuodijimą dūmais, buvo išvežtas į ligoninę. Du iš namo išvesti žmonės po medikų apžiūros vykti į ligoninę atsisakė. Į lauką buvo išnešti ir du kačiukai.

Gaisrą gesinti ir iš jo apimto namo žmones evakuoti ėmusiems ugniagesiams teko dėvėti kvėpavimo aparatus. Čia dirbo trys ugniagesių grandys.

22 val. 58 min. gaisrą pavyko lokalizuoti. Nudegė laiptinės stogas, stipriai apdegė laiptinės sienos. Buvo nuardyta apie 60 kvadratinių metrų namo stogo dangos, palėpėje nuardyta šiltinimo medžiaga.

Gaisro padaryti nuostoliai dar tikslinami. Pirminiais duomenimis, jis kilo namo pastogėje. Jo priežastis tiriantys specialistai įtaria, kad gaisras buvo sukeltas tyčia.

Ši informacija buvo perduota policijos pareigūnams. Jie pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl turto sugadinimo tyčia visuotinai pavojingu būdu.

Padegėjo ieškoma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.