Šiaulietis ilgam siunčiamas į kalėjimą už tai, kad girtas ir beteisis automobiliu „Audi“ perėjoje užmušė senolę

Šiaulių apylinkės teismas paskelbė nuosprendį byloje dėl eismo įvykio, kurio metu buvo sunkiai sužalota ir mirė 89-erių senolė. Eismo įvykį sukėlusiam girtam ir teisės vairuoti neturinčiam 36-erių šiauliečiui A.B. skirta griežta laisvės atėmimo bausmė.

 Senolė buvo mirtinai sužalota perėjoje.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 Senolė buvo mirtinai sužalota perėjoje.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 Senolė buvo mirtinai sužalota perėjoje.<br> LKPT nuotr.
 Senolė buvo mirtinai sužalota perėjoje.<br> LKPT nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-01-23 11:49, atnaujinta 2023-01-23 12:04

Pernai metų balandžio 24 dieną Šiauliuose, Trakų gatvėje, per nereguliuojamą pėsčiųjų perėją ėjusi senjorė buvo mirtinai partrenkta šiauliečio vairuojamo automobilio „Audi“.

Ikiteisminio tyrimo metu surinktų duomenų visuma prokurorei leido manyti, kad šiaulietis, artėdamas prie perėjos, nesilaikė visų būtinų atsargumo priemonių, nesulėtino greičio, kliudė pėsčiąją ir pasišalino iš įvykio vietos. Po mažiau nei valandos nukentėjusioji nuo patirtų sužalojimų ligoninėje mirė.

Ikiteisminį tyrimą atlikę Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, peržiūrėję miesto stebėjimo vaizdo kamerų įrašus, nustatė avariją sukėlusio automobilio valstybinius numerius ir savininkę. Paaiškėjo, kad moters automobiliu naudojosi ne kartą anksčiau teistas jos sugyventinis A.B.

Atvykę prie vyro namų pareigūnai kieme aptiko apgadintą minėtą automobilį „Audi“. Viename iš butų buvo sulaikytas neblaivus (1,73 promilės) šiaulietis. Vyras teismo proceso laukė suimtas. Prokurorės prašymu teismas buvo skyręs griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą.

Šių metų sausio 20 dienos Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmų nuosprendžiu A.B. nuteistas dėl palikimo be pagalbos, kai gresia pavojus žmogaus gyvybei ir dėl kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimo.

A.B. taip pat pripažintas kaltu padaręs baudžiamąjį nusižengimą, numatytą Baudžiamojo kodekso 243 straipsnyje („Vengimas atlikti baudžiamojo poveikio priemones“) – jam dar 2020 metais Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmų baudžiamuoju įsakymu buvo uždrausta vairuoti transporto priemones 4 metus.

Pastaruoju nuosprendžiu A.B. skirta 7 metų 7 mėnesių laisvės atėmimo bausmė. Nuteistajam taip pat uždrausta vairuoti transporto priemones 5 metus, terminą skaičiuojant nuo laisvės atėmimo bausmės atlikimo arba lygtinio paleidimo iš įkalinimo įstaigos dienos. Iš vyro bus konfiskuota ir automobilio vertę atitinkanti pinigų suma – 1,6 tūkst. eurų.

Nuosprendis per dvidešimt dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Šiaulių apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.