Padirbti prekių ženklų drabužiai pardavėjai kainuos ikiteisminį tyrimą

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai Jonavos rajone, Šveicarijos kaime, aptiko galimai padirbtų garsių prekių ženklų drabužių. Kontrolinio patikrinimo metu aptiktos kelios dešimtys prekių ženklų „Gucci“, „Calvin Klein“, „Guess“ rūbų.

Policija.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Policija.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-01-26 12:08, atnaujinta 2023-01-26 12:11

Kaip rašoma Kauno apskrities VPK pranešime, į pareigūnų akiratį pateko Jonavos rajono gyventoja (gimusi 1999 m.), įtariama naudojusi svetimų prekių ženklus. Patikrinimo metu moteris policijos pareigūnams nepateikė jokių prekių įsigijimo dokumentų. Moteris minėtais rūbais galimai prekiavo pasitelkusi socialinius tinklus. Padaryta turtinė žala siekia apie 1 800 eurų.

Policijos pareigūnai primena, jog tokia prekyba yra galima tik tuo atveju, jeigu perpardavinėjami rūbai yra originali produkcija – yra pagaminti prekių ženklų, kuriais jie pažymėti, savininko. Jei prekės klastotos, prekyba jomis bus laikoma nelegalia veikla, už kurią gresia administracinė ar net baudžiamoji atsakomybė. Jonavos rajono gyventoja iki šiol policijos pareigūnams nebuvo žinoma.

Policijos pareigūnai taip pat primena pirkėjams, kad perkant internetu žymių prekių ženklais pažymėtus drabužius, reikia būti atidiems ir juos pirkti tik patikimose elektroninės prekybos parduotuvėse, kuriuose yra galimybė netikusią prekę gražinti pardavėjui ar reikalauti prekę pakeisti į kokybišką.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Jonavos policijos komisariato pareigūnai dėl šio įvykio atlieka ikiteisminį tyrimą. Už tai gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.