Žiauriu 2 metų dukters sumušimu įtariamai raseiniškei – teismo žinia: skyrė švelnesnę kardomąją priemonę

Itin žiauriu savo dvejų metukų dukters sumušimu įtariama Raseinių rajono gyventoja 19 metų Greta O. po už grotų praleisto mėnesio netrukus bus išleista iš tardymo izoliatoriaus.

Po žiauriaus mažametės sumušimo ji pateko į medikų rankas.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Po žiauriaus mažametės sumušimo ji pateko į medikų rankas.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
 Sunkiu nusikaltimu įtariamai Raseinių rajono gyventojai nuspręsta skirti švelnesnę kardomąją priemonę.<br> M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka 
 Sunkiu nusikaltimu įtariamai Raseinių rajono gyventojai nuspręsta skirti švelnesnę kardomąją priemonę.<br> M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-01-26 13:18, atnaujinta 2023-01-26 13:59

Ketvirtadienį Šiaulių apylinkės teismo ikiteisminio tyrimo teisėjas patenkino prokuratūros prašymą dėl švelnesnės kardomosios priemonės paskyrimo sunkiu mažamečio asmens sveikatos sutrikdymu įtariamai Gretai O.

Griežčiausią įtariamajai skirtą kardomąją priemonę – suėmimą teismas pakeitė į švelnesnę kardomąją priemonę – intensyvią priežiūrą 4 mėnesiams, dėvint elektroninį stebėjimo įtaisą. Gretai O. bus uždėta apykojė.

Mažylės kūnas buvo nusėtas mėlynėmis 

Policijai apie Raseiniuose, nuomojamame bute, sumuštą dvejų metų mergaitę buvo pranešta gruodžio 25-osios ryte.

Greitąją pagalbą dėl negaluojančios dukters iškvietė mažylės motina. Ji atvykusiems medikams sakė, kad dukrai skauda pilvuką. Bute nieko įtartino nepastebėję medikai mergaitę nuvežė į Raseinių ligoninę.

Kadangi mažylės sveikatos būklė buvo sunki, ji iš Raseinių ligoninės buvo skubiai pervežta į Kauno klinikas. Čia medikai nustatė, kad mergaitė buvo sumušta. Jos kūne rasta daug smurto žymių.

Mergaitės kūnas buvo nusėtas mėlynėmis ir kraujosruvomis nugaros, juosmens srityse, tačiau baisiausi – ne išoriniai sužalojimai.

Atliko sudėtingą operaciją 

Nuo smūgių buvo sužaloti plaučiai, inkstai ir kiti vidaus organai, įvyko gausus, gyvybei pavojingas vidinis kraujavimas. Mažylė buvo skubiai operuota, o po operacijos – perkelta į Intensyviosios terapijos skyriaus palatą.

Portalo lrytas.lt duomenimis, medikams teko pašalinti vieną inkstą. Po operacijos mergaitė buvo prijungta prie gyvybę palaikančios aparatūros, jai taikyta dirbtinė plaučių ventiliacija.

Prieš pora savaičių pagerėjus sveikatos būklei mergaitė iš Intensyvios terapijos skyriaus buvo perkelta į kitą skyrių. Ji tapo guvesnė, ėme pati valgyti, šypsotis, reaguoti kalbinant.

Medikų teigimu, šios mažylės dar laukia ilgas gydymas ir reabilitacija.

Tvirtino mažylės nemušę

Ikiteisminį tyrimą dėl sunkaus mažamečio asmens sveikatos sutrikdymo policijos pareigūnai pradėjo vos gavę Kauno klinikų medikų pranešimą apie pas juos atvežta stipriai sumuštą mažametę.

Įtariamaisiais tapusi mergaitės motina ir jos draugas 22 metų Vytautas J. tvirtino mažylės nemušę.

Greta O. aiškino, kad dukra tikriausiai susižalojo iškritusi iš lovytės, o Vytautas J. spurko iš namų nelaukdamas, kol atvyks policijos pareigūnai.

Abu įtariamieji buvo sulaikyti. Pareiškus įtarimus dėl sunkaus mažamečio asmens sveikatos sutrikdymo abu sulaikytieji buvo suimti.

Pernai gruodžio 28-ąją Šiaulių apylinkės teismas Gretą O. leido suimti vienam mėnesiui, o jos draugą Vytautą J. – dviems mėnesiams.

Tokį sprendimą priėmęs teisėjas tada konstatavo, kad būdami laisvėje įtariamieji gali slapstytis ir trukdyti tyrimui.

Mergaites augins jų tėvas?

Bute tą naktį buvusi sumuštos mergaitės sesuo dvynė nenukentėjo. Ji Vaiko teisių specialistų sprendimu buvo perkelta į saugią aplinką.

Nesužalota dvynukė buvo perduota tikrajam jos tėvui Benui, kuriam auginti mergaitę padeda jos močiutė – Gretos O. motina.

Dvynukių tėvas yra apibūdinamas teigiamai. Šiam vyrui galbūt bus perduota auginti ir ligoninėje pasveikusi mergaitė.

Kitas įtariamasis lieka už grotų 

Kas lemtingą naktį nutiko bute, kuriame be mažamečių dvynukių ir dviejų suaugusių asmenų daugiau nieko nebuvo, turės išsiaiškinti tyrėjai. Jie kol kas yra atsitvėrę tylos siena.

Tai, kad Gretai O. buvo nuspręsta sušvelninti kardomąją priemonę, reiškia, kad šis tyrimas jau pasistūmėjo į priekį. Prieš mėnesį suimant Gretą O. argumentai, kad ji gali slapstytis ar trukdyti tyrimui, jau tapo nebeaktualūs.

Apie per ikiteisminį tyrimą surinktus įrodymus, gautas ekspertų išvadas ir aiškėjančias nusikaltimo aplinkybes puse lūpų užsiminė ir pranešimą apie Gretai O. paskirtą švelnesnę kardomąją priemonę pranešę prokuratūros atstovai.

Kitas šioje byloje įtariamas asmuo – Vytautas J. dar lieka už grotų. Jis tardymo izoliatoriuje praleido tik vieną iš dviejų jį suimant skirtų mėnesių.

Už sunkų mažamečio asmens sveikatos sutrikdymą baudžiama laisvės atėmimu nuo dvejų iki dvylikos metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.