Pasieniečiams įkliuvo ukrainietis su suklastotu vairuotojo pažymėjimu

Pasienyje su Lenkija Kalvarijos pasieniečiai sulaikė Ukrainos pilietį, kuris pateikė, įtariama, suklastotą vairuotojo pažymėjimą.

Įkliuvusio ukrainiečio automobilis.<br> VSAT nuor.
Įkliuvusio ukrainiečio automobilis.<br> VSAT nuor.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 6, 2023, 2:01 PM

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) informavo, kad apie vidurnaktį iš ketvirtadienio į penktadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Kaunas–Suvalkai, patikrinti sustabdė iš Lietuvos išvažiuojantį automobilį „Audi A3“.

Lenkijoje registruotą transporto priemonę vairavo 21-erių Ukrainos pilietis, turintis leidimą gyventi Lenkijoje. Kalvarijos pasieniečiams prie vairo sėdėjęs užsienietis pateikė tvarkingus automobilio dokumentus, tačiau ukrainietiškas vairuotojo pažymėjimas sukėlė įtarimų. VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad pateiktas dokumentas, įtariama, – visiška klastotė.

VSAT pareigūnai vairuotoją sulaikė ir uždarė į areštinę. Dėl disponavimo suklastotu dokumentu ar jo panaudojimo Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą įstatymas numato areštą arba laisvės atėmimą iki 4 metų.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos Alytaus apylinkės prokuratūros prokuroras.

Pirminiais duomenimis, Ukrainos pilietis į Europos Sąjungą pateko ne per Lietuvos išorės sieną. Vėliau jis judėjo jau Bendrijos viduje, per vidaus sienas, prie kurių nuolatiniai tikrinimai nėra atliekami.

Automobilis laikinai saugomas Kalvarijos pasienio užkardoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.