Nigerijos pilietis pasieniečiams parodė ne tik suklastotą vairuotojo pažymėjimą, bet ir fantazijos dokumentą

Pagėgių pasieniečių darbe – nekasdienis įvykis. Jų sustabdytas užsienietis pateikė du, įtariama, suklastotus vairuotojo pažymėjimus – ne tik neva savo šalyje išduotą, bet ir gyvenime neegzistuojantį tarptautinį.

 Fantazijos dokumentas – oficialus terminas neegzistuojančio pavyzdžio dokumentui įvardyti.<br> VSAT nuotr.
 Fantazijos dokumentas – oficialus terminas neegzistuojančio pavyzdžio dokumentui įvardyti.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

Feb 16, 2023, 5:14 PM, atnaujinta Feb 16, 2023, 5:18 PM

Antradienio naktį VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Palangos pasienio užkardos pareigūnai kelyje Klaipėda–Liepoja, Būtingės gyvenvietės apylinkėse, patikrinti sustabdė automobilį „Toyota Corolla“. Mūsų šalyje registruotą automobilį vairavo 20 metų Nigerijos pilietis, turintis leidimą laikinai gyventi Lietuvoje. Kartu važiavo kitas jo tautietis bei dvi latvės.

Paprašytas pateikti dokumentus, vairuotojas pasieniečiui padavė neva Nigerijoje išduotą bei tarptautinį vairuotojo pažymėjimus.

Kilus įtarimui dėl dokumentų autentiškumo, užsienietis buvo pristatytas į Palangos pasienio užkardos Palangos oro uosto pasienio kontrolės punktą. Preliminarus pasieniečių tyrimas leido padaryti išvadą, kad Nigerijos vairuotojo pažymėjimas – visiška klastotė, o tarptautinis – fantazijos dokumentas.

Fantazijos dokumentas – oficialus terminas neegzistuojančio pavyzdžio dokumentui įvardyti. Su neva tarptautiniu vairuotojo pažymėjimu Lietuvos pasieniečiai susiduria toli gražu ne pirmą kartą.

Nigerietis pristatytas į Pagėgių pasienio rinktinės Uosto pasienio užkardą apklausai.

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo VSAT Pagėgių pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai įstatyme numatyta bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.