Pasieniečiai iš Nemuno ištraukė plukdytą rūkalų kontrabandą

Kapčiamiesčio pasienio užkardos pareigūnai iš Nemuno ištraukė baltarusių kontrabandininkų plukdytą cigarečių krovinį.

Rūkalų kontrabanda.<br>Lrytas.lt koliažas/VSAT nuotr.
Rūkalų kontrabanda.<br>Lrytas.lt koliažas/VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

Feb 28, 2023, 9:02 PM

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) praneša, jog pirmadienio pavakarę Nemunu einantį sienos su Baltarusija ruožą stebėję VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kapčiamiesčio pasienio užkardos pareigūnai upėje, Leipalingio seniūnijos Lipliūnų kaimo apylinkėse, pastebėjo plaukiantį įtartiną objektą.

Tarnybine valtimi pasieniečiai priplaukė prie įtartino daikto. Išaiškėjo, jog tai – šiam kraštui įprastas „plaustas“, juoda polietileno plėvele sandariai apvynioti baltarusiški rūkalai. Prie jo pritvirtintos šaligatvio trinkelės, siekiant sureguliuoti krovinio plūdrumą, kad plukdomas krovinys būtų nugrimzdęs į vandenį ir nepastebimas nuo kranto, tačiau sėkmingai dreifuotų Nemunu į Lietuvos pusę. Iš viso improvizuotame plauste rasti 569 pakeliai cigarečių „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Krovinys laikinai saugomas Kapčiamiesčio pasienio užkardoje. Įvykis tiriamas.

Nemunui iš Baltarusijos įtekėjus į Lietuvą, 17 kilometrų juo eina abiejų valstybių siena. Baltarusijos krante kontrabandininkai jaučiasi laisvai ir veikia netrukdomi vietinių pasieniečių. Dažniausiai rūkalų kroviniai su pritvirtintais GPS siųstuvais nuleidžiami į upę Baltarusijos pusėje tikintis, kad srovė juos sėkmingai atneš iki Lietuvos krantų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.