Vaiką mirtinai sukandžiojusio šuns Ramzio šeimininkas laisvėje gyventi nemoka

Šilutės gyventojui Aleksandrui Gumuliakovui sunku prisitaikyti prie gyvenimo laisvėje – lygtinai paleistas iš kalinimo įstaigos jis įkliuvo girtas vairuodamas svetimą automobilį ir vėl pateko už grotų.

 A.Gumuliakovas išklausė dar vieną nuosprendį.<br> A.Pilaitienės nuotr.
 A.Gumuliakovas išklausė dar vieną nuosprendį.<br> A.Pilaitienės nuotr.
Dobermanas Ramzis išsiųstas į gyvūnų globos namus.<br> G.Butkienės nuotr.
Dobermanas Ramzis išsiųstas į gyvūnų globos namus.<br> G.Butkienės nuotr.
A.Gumuliakovas šįkart nuteistas už tai, kad girtas vairavo svetimą automobilį.<br>G.Pilaitienės nuotr.
A.Gumuliakovas šįkart nuteistas už tai, kad girtas vairavo svetimą automobilį.<br>G.Pilaitienės nuotr.
Ramzis benamių gyvūnų globotojams jokių problemų nesukėlė.<br> G.Butkienės nuotr.
Ramzis benamių gyvūnų globotojams jokių problemų nesukėlė.<br> G.Butkienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2023-03-26 09:39

Gyventojai išvietė policiją

Pernai liepos 13-ąją 10 val. 30 min. šilutiškiai pranešė policijai, kad Pramonės gatvėje stovinčiame automobilyje „Audi“ du asmenys vartoja alkoholį. Atvykę pareigūnai jį pastebėjo kitoje vietoje – prie šunims vedžioti skirto aptvaro.

Paskui „Audi“ pasisuko, važiavo parduotuvės stovėjimo aikštelės link. Iš sustabdyto automobilio išlipo jį vairavęs A.Gumuliakovas.

Per patikrą alkoholio matuokliu vyrui nustatytas 2,3 promilės girtumas. Priekinėje sėdynėje šalia vairuotojo įsitaisiusi draugė, automobilio savininkė V.B., įpūtė 0,89 promilės. Dar viena nepilnametė keleivė buvo blaivi.

A.Gumuliakovui už šiurkštų Kelių eismo taisyklių pažeidimą skirta laisvės atėmimo bausmė. Kaltinamasis skundė nuosprendį, bet nieko nepešė – Klaipėdos apygardos teismas ankstesnės bausmės nesušvelnino.

Recidyvistui skirta subendrinta daugiau kaip vienų metų laisvės atėmimo bausmė.

Automobilio „Audi“ savininkė V.B. aiškino, kad tą rytą važiuodama į parduotuvę kelyje pamatė A.Gumuliakovą ir įsuko į gretimą gatvelę norėdama su juo pasikalbėti.

Besišnekučiuodama gurkšnojo alų, o draugas esą negėręs, todėl ir leido jam nuvairuoti „Audi“ iki parduotuvės.

„Neatrodė, kad jis būtų buvęs neblaivus“, – kalbėjo moteris, kurios draugui policininkai nustatė vidutinį girtumą.

Sugrąžintas į pataisos namus

Lietuvos pilietybės neįgijęs, bet gavęs leidimą čia nuolat gyventi, niekur nedirbantis 53 metų A.Gumuliakovas gerai žinomas teisėsaugai.

Šešis nuosprendžius jau išklausęs vyras pastarąjį kartą buvo įkalintas trejiems su puse metų už naudojimąsi suklastotu dokumentu.

Neatlikęs iki galo visos bausmės A.Gumuliakovas 2021 m. lapkritį Klaipėdos apylinkės teismo sprendimu buvo lygtinai paleistas iš Alytaus pataisos namų.

Neblaivus vairavęs automobilį recidyvistas nuteistas kalėti 4 mėnesius. Pridėjus už kitą nusikalstamą veiką neatliktą bausmės dalį jam skirta vienų metų ir 11 dienų laisvės atėmimo bausmė.

Paaiškėjo, kad A.Gumuliakovas tądien važiavo svetimu automobiliu neturėdamas teisės jį vairuoti. „Audi“ grąžintas jo draugei, o kaltinamasis įpareigotas sumokėti konfiskuotino automobilio vertės baudą – 2100 eurų.

Jam buvo uždrausta dvejus metus vairuoti bet kokias transporto priemones.

Be to, atliekamas dar vienas ikiteisminis tyrimas, kuriame A.Gumuliakovas įtariamas vagyste

Šuva iš vežimėlio stvėrė kūdikį

Klaipėdos apygardos teismas A.Gumuliakovą prieš penkerius metus jau buvo pasiuntęs už grotų – dėl savo kūdikio mirties šuns nasruose pripažintas kaltu ir lygtinai nubaustas vyras nevykdė teismo įpareigojimų.

Šiurpi tragedija nutiko Šilutėje vakare, kai A.Gumuliakovas su sugyventine grįžo namo. Tėvai vežimėlyje miegantį kūdikį paliko kieme, o patys trumpam nuėjo pas kaimynus.

Kiemo voljere laikytas šuo Ramzis, pragraužęs skylę, sugebėjo ištrūkti į laisvę, parvertė vežimėlį, ištempė iš jo kūdikį, kurį laiką nasruose nešiojo po kiemą, o vėliau išbėgo į gatvę.

Dobermanų veislės šuns sukandžiotas kūdikis buvo nuvežtas į ligoninę, ten konstatuota jo mirtis – mirė dėl ūmaus daugybinių kąstinių žaizdų sukelto nukraujavimo.

Išsisukę nuo belangės nenurimo

Nugabentam į policijos komisariatą A.Gumuliakovui nustatytas 2,36 promilės girtumas, moteris buvo blaivi. Įtarimai dėl neatsargaus gyvybės atėmimo pareikšti Ramzio savininkui A.Gumuliakovui.

Išvengęs realios laisvės atėmimo bausmės A.Gumuliakovas vėliau iš chuliganiškų paskatų sugadino svetimo buto durų spyną, nuplėšė palangės skardą. Po tokio išpuolio jam skirta administracinė bauda.

Paskui A.Gumuliakovas tyčia sugadino kaimynės pašto dėžutę ir vėl buvo nubaustas.

Be to, vyras vėl laikė neregistruotą ir neskiepytą šunį.

Klaipėdos apygardos teismas konstatavo, kad nuteistasis nesilaiko teismo įpareigojimų, ir pakeitė anksčiau jam skirtą trejų metų laisvės atėmimo bausmę, kuri buvo atidėta dvejiems metams. Vyras uždarytas į pataisos namus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.