Prieš teismą stos vyras ir moteris, nesėkmingai bandę į kalėjimą perduoti heroino siuntą

Kauno apygardos prokuratūros prokuroras teismui su kaltinamuoju aktu perdavė bylą dėl pasikėsinimo į kalėjimą pernešti didelį kiekį heroino.

Narkotikai.<br>Lrytas.lt asociatyvi nuotr.
Narkotikai.<br>Lrytas.lt asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

2023-04-14 11:26

Kaip rašoma Lietuvos Respublikos prokuratūros pranešime, ikiteisminiam tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Marius Venskūnas. Ikiteisminį tyrimą atliko Kalėjimų tarnybos Kriminalinės žvalgybos valdybos ikiteisminio tyrimo skyriaus pareigūnai.

Bylos duomenimis, anksčiau 15 kartų teista kaltinamoji V.G., gavusi 23 kartus teisto, kalėjime bausmę atliekančio A.G. prašymą, su tikslu į kalėjimą pernešti narkotines medžiagas, 2022 metų lapkričio 25 d. pasikėsino iš A.S. įgyti labai didelį kiekį narkotinių medžiagų – daugiau nei 15 gramų heroino.

Įtariama, kad kaltinamoji, su įsigytomis narkotinėmis medžiagomis, planavo vykti į Marijampolės pataisos namus, kur turėjo įvykti jos ir čia bausmę atliekančio, 23 kartus teistojo A.G. vestuvės.

Kaltinamoji šios nusikalstamos veikos nebaigė, nes jai susitikus su A.S., pareigūnai narkotines medžiagas kratos metu rado ir paėmė iš jo liemenės kišenės, šių medžiagų nespėjus perduoti.

A.G. ir V.G. kaltinami dėl pasikėsinimo neteisėtai disponuoti narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba dėl neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu (BK 22 str. 1 d., 260 str. 3 d.), o A.S. kaltinamas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti (BK 260 str. 3 d.).

Byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.