Kauno ir Vilniaus sąvadautojų gaujos vadeivos lepinosi prabanga: oficialiai niekur nedirbo, bet taškėsi pinigais

Platų prostitucijos tinklą numezgę gaujos vadeivos lepinosi prabanga – šaltiniai pranešė naujienų portalui lrytas.lt, jog didžiulius pelnus susikrovę pogrindžio verslo organizatoriai leido su pirkti įvairius brangius daiktus, naudotis toli gražu ne kiekvienam prieinamomis paslaugomis.

 Lrytas.lt koliažas
 Lrytas.lt koliažas
 V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr. 
 V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr. 
 M. Patašiaus asociatyvioji nuotr. 
 M. Patašiaus asociatyvioji nuotr. 
 A. Vaitkevičiaus asociatyvioji nuotr. 
 A. Vaitkevičiaus asociatyvioji nuotr. 
 A. Vaitkevičiaus asociatyvioji nuotr. 
 A. Vaitkevičiaus asociatyvioji nuotr. 
 A. Vaitkevičiaus asociatyvioji nuotr. 
 A. Vaitkevičiaus asociatyvioji nuotr. 
 A. Vaitkevičiaus asociatyvioji nuotr. 
 A. Vaitkevičiaus asociatyvioji nuotr. 
 V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr. 
 V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr. 
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Apr 18, 2023, 12:36 PM

Pasak pareigūnų, grupuotės veiklos organizatoriai, 30 metų vilnietė E. J. ir dukart už turtinius nusikaltimus anksčiau teistas jos 33 metų bendrininkas V. V., patys niekur oficialiai nedirbę, daug kainuojančioms prekėms pinigų negailėjo. Stengdamiesi nekristi į akis teisėsaugai, Mokesčių inspekcijai, jie nekilnojamojo turto objektų ar kitų daiktų savo vardu nepirkdavo, tačiau smulkesniems dalykams lėšų taškyti nesivaržė.

Portalo žiniomis, jie važinėjo prabangiais automobiliais, lepinosi atostogomis egzotiškose šalyse.

Tyrėjų duomenimis, gauja į savo tinklą įtraukė daugiau nei 10 prostitučių iš Lietuvos ir užsienio šalių, tarp kurių yra ir Kolumbijos pilietė. Tačiau tikrieji užverbuotųjų skaičiai gali būti gerokai didesni.

Pareigūnų skaičiavimais, grupuotės nelegalios pajamos buvo šešiaženklės – minėti abu vadeivos pasipildė savo aruodus šimtatūkstantinėmis sumomis. Per kratas buvo rastos ir nemažos sumos grynaisiais.

Kauno apylinkės teismas praėjusią savaitę E. J. ir V. V. už pelnymąsi iš kito asmens prostitucijos skyrė lygtines 2 metų ir 11 mėnesių laisvės atėmimo bausmes – kalėjime jiems neiškils grėsmė atsidurti, jei per artimiausius 3 metus nepadarys naujų nusikaltimų.

Belangės išvengė ir abiejų gaujos šulų bendrininkai, atlikę vykdytojų roles – 61 metų kaunietė E. K., už plėšimą anksčiau teistas 35 metų kaunietis K. S., taip pat šiame mieste gyvenantis 47 metų N. P. bei dvi moterys iš Kauno – 35 metų V. K. ir 29 metų U. A. Jiems visiems skirtas lygtinis laisvės atėmimas nuo 1 metų 2 mėnesių iki pusantrų metų, bausmes atidedant.

Portalui lrytas pasiteiravus Kauno prokurorės Gabijos Večerinskienės, ar, visiems organizuotos grupės nariams išvengus realių laisvės atėmimo bausmių, prokuratūra skųs nuosprendį, pareigūnė atsakė, jog sprendimo dėl to dar nėra priėmusi. Pagal Baudžiamąjį kodeksą už pelnymąsi iš prostitucijos gresia kalėjimas iki 6 metų.

Konfiskavo po 120 tūkst. eurų

Apie didžiules gaujos pajamas galima spręsti iš to, kokias sumas nutarė konfiskuoti Kauno apylinkės teismas.

Vien tiktai iš pagrindinių organizatorių, E. J. ir V. V. konfiskuota po 120 tūkst. eurų.

Prostitutės klientus priimdavo Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose, specialiai tam sąvadautojų išsinuomotuose butuose.

Viena gaujos lyderių, E. J., pati arba per tarpininkus talpindavo skelbimus internete, kuriuose tiesiai būdavo siūloma užsidirbti, teikiant seksualines paslaugas.

Į skambučius atsiliepdavę suteneriai palikdavo prostitutėms 50 proc. pajamų.

Moterys buvo šantažuojamos

Sąvadautojų užverbuotoms moterims – nuo 20 iki 35 metų.

Į nelegalų verslą įsitraukė ne tik lietuvės, bet ir užsienietės. Jas iš oro uosto arba autobusų stočių gaujos nariai nuveždavo į išnuomotus būstus Lietuvos didžiuosiuose miestuose.

Kolumbijos pilietė, panorusi trauktis iš prostitucijos liūno, sulaukė sąvadautojų šantažo – esą tai padarius, jai bus anuliuotas bilietas grįžimui į Kolumbiją. Be to, iš jos buvo pagrobtas pasas.

Lietuvės sulaukė bauginimų, jog jei pasitrauks iš pogrindžio tinklo, apie jas bus paskleista kompromituojanti informacija – apie kūno pardavinėjimą sužinos draugai, artimieji.

Kriminalistams narpliojant bylą, kone visos moterys skųsdavosi, jog į prostituciją jas pastūmėjo sunki materialinė padėtis, bedarbystė.

Tačiau pokalbių su pareigūnais metu paaiškėdavo, jog jos pačios dėdavo pernelyg mažai pastangų – bet koks legalus, tačiau mažiau apmokamas darbas joms netiko.

Dalis teisiamųjų savo kaltės nepripažino, todėl tikėtina, kad jie skųs nuosprendį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.