Vilniuje pomidorų padažu apipiltas rusų rašytojas: laidoje okupantų kariuomenę pavadino „mūsų berniukais“

Proukrainietiški aktyvistai Vilniuje bandė sutrikdyti rašytojo Viktoro Šenderovičiaus kalbą. Apie rašytojo užpuolimą savo Telegram kanale pranešė žurnalistas Dmitrijus Jelovskis. Anot jo, išpuolio priežastis buvo žodžiai, kuriuos jis pasakė per interviu.

Viktoras Šenderovičius.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Viktoras Šenderovičius.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-05-11 22:29, atnaujinta 2023-05-12 11:07

Rašytojas „nacizmo protrūkiais“ pavadino kai kurių ukrainiečių įžeidžiančius pasisakymus visų rusų atžvilgiu, o rusų kariškius pavadino „mūsų berniukais“.

Prieš prasidedant pasirodymui aktyvistai surengė piketą, kurio metu per garsiakalbius citavo V.Šenderovičiaus laidos „Echo Moskvy“ fragmentą, kuriame jis Rusijos kariuomenę vadino „mūsų berniukais“. Pats V.Šenderovičius tikino, kad tiesiog citavo kitą žmogų.

Per pasirodymo pertrauką V.Šenderovičius išėjo pas aktyvistus pasikalbėti, o šie jį apipylė pomidorų padažu.

D.Jelovskis rašė, kad užpuolikas buvo Ukrainos pilietis. Tačiau vėliau pradėjo aiškėti, kad iš tikrųjų V.Šenderovičių užpuolė rusų provokatorius. Pasak liudinininko, jis asmeniškai bendravo su šiuo vyru ir žino, kad jis iš tikrųjų yra Rusijos pilietis.

Kaip naujienų portalas lrytas.lt sužinojo Vilniaus apskrities VPK, pareigūnai pranešimo apie įvykusį incidentą negavo. Tačiau įvykus įvykiui vienas policijos ekipažas buvo netoliese ir policininkai išsiaiškinę aplinkybės nustatė žmogų, kuris V.Šenderovičių apipylė pomidorų padažu.

Anot Vilniaus apskrities VPK, šiuo metu yra spendžiamas klausimas dėl administracinės teisenos pradėjimo – viešosios tvarkos pažeidimo.

 

Dėl savo pareiškimo balandžio 28 d. interviu rašytojas sulaukė ukrainiečių kritikos. Vėliau jis buvo įtrauktas į „Peacemaker“ duomenų bazę už tai, kad „viešai pateisino rusų vykdomas masines Ukrainos piliečių žudynes“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.