Kruvinas kerštas: patyčių įsiutintas kazachas vairuotojas griebė peilį

Savitvardą praradęs ir du tolimųjų reisų vairuotojus peiliu sužalojęs kazachas 44 metų Nurbolas Torgaiuli dar pusantro mėnesio praleis kameroje. Be to, jam teks sumokėti 939 eurus už sužalotųjų gydymą.

Nepažįstamųjų įsiutintas kazachas griebė peilį ir subadė abu skriaudikus.<br>J.Stacevičiaus asociatyvioji nuotr.
Nepažįstamųjų įsiutintas kazachas griebė peilį ir subadė abu skriaudikus.<br>J.Stacevičiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-06-05 16:29, atnaujinta 2023-06-05 16:34

Kruvinas incidentas tarp anksčiau nesusitikusių asmenų šių metų sausio 23-iąją įvyko Radviliškyje esančiame bendrabutyje. Jame krovinių pervežimu besiverčiančios įmonės apgyvendina savo darbuotojus.

Tądien į bendrabutį atvažiavo ir Kazachstano pilietis N.Torgaiuli. Pernai lapkritį vairuotoju dirbti ėmęs kazachas ruošėsi važiuoti į gimtinę, buvo įsigijęs lėktuvo bilietą, o Radviliškyje ketino tik pernakvoti.

Patalynę gavęs ir daiktus į kambarį nusinešęs užsienietis nuėjo į valgyklą, kur pavalgė, išgėrė arbatos, o po vakarienės išėjo parūkyti. Kartu išėjo kambaryje sutiktas vairuotojas ir dar vienas nepažįstamasis.

Šiedu bandė įsiūlyti kazachui atšvęsti pažintį, bet šis paaiškino alkoholio nevartojantis. Galiausiai jį įkalbino bent simboliškai išgerti mažą skardinę alaus.

Kiek vėliau prie N.Torgaiuli pribėgo du nepažįstamieji ir ėmė jį vadinti „čiurka“. Šis atšovė esąs kazachas, bet agresyviai nusiteikę vyriškiai čiupo už striukės, jį tampė, o galiausiai ėmė smaugti. Nepažįstamieji piktinosi „privažiavusiais čiurkomis“, liepė gerti alkoholį, grasino, kad „čiurkos jiems tarnaus“.

N.Torgaiuli vėliau pasakojo, kad dalies įvykių nebepamena, nes buvo prismaugtas ir atsipeikėjo gulintis ant suoliuko. Atsitokėjęs kazachas išsitraukė lenktinį peilį ir sužalojo abu užpuolikus. Vienas nukentėjusiųjų atsipirko nesunkiais sužalojimais, o antrajam kliuvo smarkiai – šešis kartus dūręs kazachas sužalojo vidaus organus, pilvą, krūtinę, nugarą.

Anksčiau nemalonumų su teisėsauga neturėjęs Kazachstano pilietis buvo sulaikytas kitą rytą ir iki pat teismo laikytas tardymo izoliatoriuje. Kaltę visiškai pripažinęs N.Torgaiuli sakė negalintis paaiškinti, kodėl peiliu puolė skriaudikus. Beje, pastarieji teisiamajam nebeturi jokių pretenzijų, nes jau susitaikė.

Kazachą gynęs advokatas bandė teismo prašyti, kad nusikaltimas būtų perkvalifikuotas į lengvesnį. Bet bylą nagrinėjęs teismas prašymą atmetė – argumentas, kad teisiamasis dėl žeminančių įžeidimų buvo ištiktas afekto būsenos, buvo atmestas.

Sutrumpinto įrodymų tyrimo tvarka išnagrinėjęs bylą teismas skyrė trečdaliu sumažintą 6 mėnesių įkalinimo bausmę, kurios didžiąją dalį teisiamasis jau yra atlikęs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.