Šiaulių apygardos teismas: šeši kaltinamieji pripažinti kaltais dėl kyšininkavimo ir disponavimo dopingo medžiagomis

Ketvirtadienį Šiaulių apygardos teismas paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje dėl kyšininkavimo bei dopingo medžiagų gabenimo į Šiaulių tardymo izoliatorių. Pasak Šiaulių apygardos teismo, šeši asmenys pripažinti kaltais.

Teisingumo deivė Temidė.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Teisingumo deivė Temidė.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 22, 2023, 5:32 PM

Pasak Šiaulių apygardos teismo, kaltais pripažinti asmenys yra gyvenantys skirtinguose Lietuvos miestuose – Šiauliuose, Klaipėdoje, Mažeikiuose ir Kretingoje. Nuteistųjų amžius – nuo 27 iki 39 metų.

Teismas nustatė, kad kaltinamieji N.K. ir D.Ž. 2020 metais, būdami įkalinimo įstaigoje, organizavo nusikaltimą, kurio metu buvo papirktas Šiaulių tardymo izoliatoriaus darbuotojas.

Nustatyta, kad 2020 m. pradžioje Šiauliuose esančiame naktiniame klube Šiaulių tardymo izoliatoriaus darbuotojui G.S., kuris tuo metu buvo atsakingas už nuteistųjų pasivaikščiojimų organizavimą, pažįstamas šiaulietis N.S. pasiūlė už pinigus tardymo izoliatoriuje laikomam draugui D.Ž. perduoti kelias dėžutes tablečių ir buteliukus su juose esančiomis dopingo medžiagomis.

Kaip vėliau paaiškėjo, valstybės tarnautojas per maždaug porą mėnesių už kyšius perdavė dopingo skysčius, kelis šimtus tablečių, mobiliojo ryšio telefonus tuo metu tardymo izoliatoriuje laikytam suimtajam.

Anot Šiaulių apygardos teismo, tardymo izoliatoriaus darbuotojas G.S. už kyšius galėjo mėginti perduoti dopingo medžiagų dar vienam suimtajam, tačiau to padaryti jam nepavyko, nes buvo sulaikytas pareigūnų. Kaip skelbiama pranešime žiniasklaidai, lemtingą dieną G.S. nuvyko į Šiaulių autobusų stotį, ten iš tarpmiestinio autobuso paėmė siuntą su dopingo medžiagomis ir 100 eurų kyšiu.

Nustatyta, kad kaltinamojo N.K. sutuoktinė A. K. šias dopingo medžiagas nupirko iš Klaipėdoje gyvenančio pažįstamo kaltinamojo J.K. Moteris paruošė siuntinį suimtajam vyrui ir išsiuntė į Kauną, ten prie siuntinio buvo pridėtas kyšis ir siuntinys išsiųstas į Šiaulius. Per kratas suimtajam N.K. skirtas dopingas buvo rastas G.S. automobilyje.

Kaltinamasis G.S. kaltę pripažino, kiti kaltinamieji pripažino bylos faktines aplinkybes, tačiau visi tvirtino, kad dopingą buvo įsigiję tik savo reikmėms.

Kaltinamąjį N.K. teismas pripažino kaltu dėl papirkimo, dopingo medžiagų įgijimo, laikymo ir paskyrė jam 15 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Ši bausmė subendrinta su Klaipėdos apylinkės teismo anksčiau paskirtos neatliktos bausmės dalimi už kitą padarytą nusikaltimą.

N.K. sutuoktinei, kaltinamajai A.K. už disponavimą dopingo medžiagomis, jų perdavimą, teismas paskyrė bausmę – 5 tūkst. eurų baudą, laisvės apribojimą 2 metams, taikant intensyvią priežiūrą, uždraudė jai bendrauti su asmenimis, vartojančius narkotines ar psichotropines medžiagas. Ši bausmė yra subendrinta su Klaipėdos apylinkės teismo praėjusiais metais nuosprendžiu paskirta laisvės apribojimo bausme už kitą padarytą nusikaltimą.

Kaltinamajam D.Ž. už papirkimą, disponavimą dopingo medžiagomis teismas paskyrė laisvės atėmimą 3 metams 2 mėnesiams. Ši bausmė subendrinta su Šiaulių apylinkės teismo anksčiau paskirtos neatliktos bausmės dalimi už kitą padarytą nusikaltimą.

Kaltinamajam J.K. už dopingo medžiagų įgijimą, jų perdavimą teismas paskyrė 7,5 tūkst. eurų baudą, įpareigojant ją sumokėti per 1 metus nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos.

Buvusiam Šiaulių tardymo izoliatoriaus darbuotojui, kaltinamajam G.S. už kyšių priėmimą, už įgijimą, disponavimą dopingo medžiagomis teismas paskyrė 10 tūkst. eurų baudą, įpareigojant ją sumokėti per 2 metus nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos.

Kaltinamąjį N.S. už papirkimą, disponavimą dopingo medžiagomis teismas pripažino kaltu ir paskyrė laisvės atėmimą 1 metams 10 mėnesių, praneša Šiaulių apygardos teismas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.