Tardymo izoliatoriaus darbuotojas tiekė dopingą kaliniams: pasinaudojo ir drauge

Kalinių siūlomais pinigais susigundęs Šiaulių tardymo izoliatoriaus darbuotojas prarado darbą ir užsidirbo teistumą. Be to, 32 metų šiaulietis Giedrius Stankus per 2 metus privalės sumokėti 10 tūkst. eurų baudą.

 Šiaulių tardymo izoliatoriuje dienas leidžiantys asmenys randa įvairių landų.<br> G.Šiupario nuotr.
 Šiaulių tardymo izoliatoriuje dienas leidžiantys asmenys randa įvairių landų.<br> G.Šiupario nuotr.
Dopingas.<br>MKT nuotr.
Dopingas.<br>MKT nuotr.
Dopingas.<br> Asoviatyvi „Lietuvos policijos“ nuotr.
Dopingas.<br> Asoviatyvi „Lietuvos policijos“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 3, 2023, 7:31 AM

Istorija prasidėjo 2020 m. pradžioje, kai prie Šiaulių tardymo izoliatoriuje dirbančio G.Stankaus viename miesto naktiniame klube priėjo ir jį užkalbino pažįstamas 34 metų Nauris Savickas.

Įkalinimo įstaigos Saugumo valdymo skyriaus jaunesniuoju specialistu dirbančiam ir už įkalintųjų pasivaikščiojimų organizavimą bei kontroliavimą atsakingam pareigūnui buvo pasiūlyta už atlygį tapti 30-mečio Džeraldo Žilinskio pogrindiniu tiekėju.

Nustatyta, kad G.Stankus porą mėnesių į izoliatorių nešė dopingo preparatus, mobiliojo ryšio telefonus. Už tai šiaulietis gaudavo kyšių – jam buvo sumokėta 170, 150 ir 100 eurų.

Mintis rasti paperkamą pareigūną kilo įkalinimo įstaigoje buvusiems Dž.Žilinskiui ir mažeikiškiui 39 metų Nerijui Kiršai.

Į nusikalstamą veiką įtraukta ir N.Kiršos sutuoktinė 26 metų Agnė Kiršė. Išsiaiškinta, kad ji Klaipėdoje iš pažįstamo 35 metų Jurijaus Kudriavcevo nupirko anabolinių steroidų ir suruošė siuntą. Paketas iškeliavo į Kauną, o ten buvo pridėtas korumpuotam izoliatoriaus pareigūnui skirtas atlygis – 100 eurų kyšis. G.Stankus atvažiavo į Šiaulių autobusų stotį ir iš tarpmiestinio autobuso vairuotojo atsiėmė siuntą.

Netrukus pareigūnas buvo sulaikytas, o per kratą jo automobilyje surastas paketas su dopingo medžiagomis.

Su įkalčiais įkliuvęs G.Stankus kaltę pripažino visiškai.

Kiti kaltinamieji sutiko tik su nustatytomis bylos aplinkybėmis ir tikino, kad dopingo preparatus įsigijo savo reikmėms.

Kitoje byloje už kvaišalus nuteistam N.Kiršai Šiaulių apygardos teismas paskyrė subendrintą 15 metų ir 6 mėnesių įkalinimo bausmę.

Draudžiamas medžiagas įgijusiai ir perduoti bandžiusiai sutuoktinei A.Kiršei 2 metams apribota laisvė, be to, ji privalės sumokėti 5 tūkstančių eurų baudą. Ši bausmė subendrinta su pernai kitoje byloje paskelbtu nuosprendžiu.

Anksčiau teismo paskirtos bausmės neatlikusiam Dž.Žilinskiui irgi skirta subendrinta bausmė – jis už papirkimą, dopingo medžiagų laikymą įkalintas 3 metams ir 2 mėnesiams.

J.Kudriavcevui už dopingo medžiagų įgijimą ir perdavimą pakirta 7 tūkst. 500 eurų bauda, kurią privalės sumokėti per metus.

N.Savickas už papirkimą, disponavimą dopingo medžiagomis įkalintas 1 metams ir 10 mėnesių.

Slėpė dezodoranto ir kremo buteliukuose

N.Kirša ne pirmą kartą įsivėlė į anabolinių steroidų istoriją.

2019 m. pradžioje buvo sulaikytas šiam mažeikiškiui dopingo preparatų į Klaipėdos areštinę atnešti bandęs kraštietis E.Andrėkus.

Mažeikiškiai susitarė draudžiamus preparatus paslėpti dezodoranto ir kremo buteliukuose, bet jų pokalbio slapta klausėsi pareigūnai.

Dviejuose krepšiuose buvo dar daugiau draudžiamų daiktų – mobiliojo ryšio telefonas, vienkartinių švirkštų.

E.Andrėkus pats nesiryžo užpildyti siuntinio dokumentų ir paprašė tai padaryti nieko neįtariančios draugės.

Įvertinus ankstesnius ir naujus nusikaltimus recidyvistu pripažintam E.Andrėkui skirta subendrinta 16 metų įkalinimo bausmė.

Klaipėdos teismas mažeikiškį dėl kurstymo perduoti dopingo tąkart išteisino – nusprendė, kad jis nieko nepažeidė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.