Atostogas Lietuvoje mažeikiškis pradės areštinėje

Pasieniečiai sulaikė iš Jungtinės Karalystės atskridusį jauną lietuvį. Jam buvo uždėti antrankiai – VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad šio vyro Lietuvoje ieško policija.

 Antrankiai.<br> VSAT nuotr.
 Antrankiai.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

Jul 11, 2023, 2:11 PM

Pirmadienį Vilniaus oro uosto pasienio užkardos Kauno oro uosto pasienio kontrolės punkte, tikrindami vakariniu reisu iš Londono atvykusių keleivių dokumentus, VSAT pareigūnai sulaikė 24-erių Mažeikių rajono gyventoją. Pasieniečiai nustatė, kad šis jaunas vyras Lietuvoje turi nebaigtų reikalų su teisėsauga. Prieš dvejus metus, 2021-ųjų sausį, mažeikiškio paiešką dėl nusikalstamos veikos paskelbė Telšių policija.

VSAT pareigūnai ieškomąjį sulaikė ir pristatė į tarnybines patalpas. Tą pačią dieną pasieniečiai mažeikiškį perdavė į oro uostą atvykusiam Kauno policijos konvojui.

Šiemet iki šio antradienio VSAT pareigūnams įkliuvo 618 asmenų, kurių dėl įvairių nusikaltimų ar pažeidimų ieškojo Lietuvos bei užsienio teisėsaugos institucijos. Didžiąją jų dalį, 439, pasieniečiai sulaikė Lietuvos oro uostuose.

Kai kurie gimtinėje prisidirbę Lietuvos piliečiai tikisi pasislėpti užsienyje. Bet ir ten retai kada dorai duoną pelno, įkliūva ir būna deportuoti. Kita dalis tokių emigrantų į Lietuvą parsiunčiami su Europos arešto orderiu. O pasitaiko ir tokių, kurie, kaip tas mažeikiškis, mano, jog per porą metų jų praeitis Lietuvoje jau pamiršta, ir perka bilietą namo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.