Dėl Ukrainos vėliavos vagystės į policiją pristatytas A. Kandrotas-Celofanas

Kauno policijai vykdant ikiteisminį tyrimą dėl Ukrainos vėliavos vagystės, pareigūnai laikinojoje sostinėje sustabdė automobiliu važiavusį ir į policijos komisariatą pristatė riaušių prie Seimo byloje kaltinamąjį Antaną Kandrotą, pravarde Celofanas.

Antanas Kandrotas Celofanas.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Antanas Kandrotas Celofanas.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-07-11 15:35, atnaujinta 2023-07-11 16:48

„Jis (A. Kandrotas-Celofanas – ELTA) buvo sustabdytas ir pristatytas į Kauno miesto Nemuno policijos komisariatą. Ten jam buvo įteiktas šaukimas atvykti į apklausą. Įtarimai jam kol kas nebuvo pareikšti“, – antradienį Eltai sakė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Reda Zarauskienė.

Anot jos, pas A. Kandrotą-Celofaną automobilyje rasta pavogta Ukrainos vėliava. Vėliava pasiėmė policijos pareigūnai.

„Jis (A. Kandrotas-Celofanas – ELTA) iš komisariato paleistas 13 valandą 50 minučių“, – teigė R. Zarauskienė.

ELTA primena, kad A. Kandrotui-Celofanui pirmadienį nuo Kauno apylinkės teismo pastato nukabinus Ukrainos vėliavą, policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl vagystės.

A. Kandrotas-Celofanas pirmadienį feisbuke publikavo vaizdo įrašą, kuriame rodoma kaip jis su kitu asmeniu nukabina prie Kauno apylinkės teismo iškeltą Ukrainos vėliavą ir vietoje jos pakabina Lietuvos vėliavą. Jis tvirtino, kad, pagal Lietuvos įstatymus, kitos šalies vėliava ant institucijų pastatų gali būti iškelt tik tada, kai joje vieši kitų valstybių delegacija, o tuo metu teismas, kaip dėstė A. Kandrotas-Celofanas, nedirbo.

Vėliau A. Kandrotas-Celfonas publikavo kitą vaizdo įrašą, kuriame matyti, kad pas jį atvyko policijos pareigūnai, bet vyras juos į namus neįsileido. Jis pareigūnams, bendraudamas su jais per langą, sakė, kad nuo teismo pastato nukabintos Ukrainos vėliavos atiduoti negali, nes ji yra automobilyje, garaže, o jis pats negali po 21 val. išeiti iš namų, mat jam nuo 21 val. iki 6 val. taikomas namų areštas.

ELTA primena, kad Lietuvoje vykstant NATO viršūnių susitikimui, šalies institucijos, gyventojai kelia Ukrainos vėliavas, taip reikšdami palaikymą nuo Rusijos besiginantiems ukrainiečiams, ragindami NATO valstybes pakviesti Ukrainą prisidėti prie Aljanso.

A. Kandrotas-Celofanas yra vienas iš kaltinamųjų 2021 m. rugpjūčio riaušių prie Seimo byloje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.