Buvusią sugyventinę pasikėsinusiam išžaginti kauniečiui skirtas laisvės atėmimas

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmai priėmė apkaltinamąjį nuosprendį byloje, kurioje G.K. buvo kaltinamas dėl pasikėsinimo išžaginti bei dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo.

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmai priėmė apkaltinamąjį nuosprendį byloje, kurioje vyras buvo kaltinamas dėl pasikėsinimo išžaginti bei dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Kauno apylinkės teismo Kauno rūmai priėmė apkaltinamąjį nuosprendį byloje, kurioje vyras buvo kaltinamas dėl pasikėsinimo išžaginti bei dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kauno apylinkės teismas

Jul 25, 2023, 10:52 AM

Kaip praneša Kauno apylinkės teismas, įrodyta, jog Kauno rajono gyventojas G.K. 2022 m. vasario 3 d., būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, pargriovė nukentėjusiąja ant nugaros, ant jos atsisėdo ir jėga kėsinosi ją išžaginti. G.K. šios nusikalstamos veikos nebaigė, nes nukentėjusiajai aktyviai priešinantis ir kviečiantis pagalbą šauksmu bei SMS žinutėmis, į jos pagalbos prašymą sureagavo ir ją išgelbėjo kitas žmogus.

Tą pačia dieną, po minėto išpuolio prieš nukentėjusiąją, G.K., išėjęs į lauką, metė kirvį į nukentėjusiąją išgelbėjusio žmogaus automobilį ir šį apgadino.

Kaltinamasis G.K. teisminio nagrinėjimo metu kaltę pripažino iš dalies. Jis nurodė, jog kaltės dėl pasikėsinimo išžaginti nepripažįsta ir prisipažino tik dėl kirviu apgadinto automobilio.

Teismas, skirdamas bausmę, atsižvelgė į padarytų nusikalstamų veikų pavojingumo laipsnį ir pobūdį – jog padaryti du tyčiniai nusikaltimai, iš kurių vienas nutrūko pasikėsinimo stadijoje ir yra priskiriamas sunkių nusikaltimų kategorijai. Atkreiptas dėmesys ir į tai, jog nusikalstama veika nutrūko pasikėsinimo stadijoje tik aktyvių pačios nukentėjusios bei jai į pagalbą atskubėjusio liudininko veiksmų dėka.

2023 m. liepos 24 d. Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų nuosprendžiu G.K. pripažintas kaltu dėl pasikėsinimo išžaginti (Baudžiamojo kodekso 22 str. 1 d., 149 str. 1 d.) ir dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo (BK 187 str. 1 d.).

Subendrinus bausmes G.K. paskirta reali dviejų metų laisvės atėmimo bausmė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.