Pasieniečiai sulaikė Indijos ir Estijos piliečius, pateikusius dokumentų klastotes

Vilniaus oro uoste pasieniečiai sulaikė indą su, įtariama, suklastotu indišku vairuotojo pažymėjimu. Tverečiaus užkardos pasieniečiai sulaikė iš Lietuvos lengvuoju automobiliu vykusį estą, kuris Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnams ištiesė, įtariama, registracijos liudijimo klastotę.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnas.<br> VSAT nuotr.
Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnas.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

2023-08-01 12:25

Kaip praneša VSAT, naktį iš šeštadienio į sekmadienį Vilniaus oro uoste dirbę VSAT pareigūnai tikrino reisu iš Stambulo atskridusių žmonių dokumentus. Vieno 35-erių keleivio pateiktas Indijos piliečio vairuotojo pažymėjimas išduotas jo vardu VSAT pareigūnams sukėlė įtarimų, todėl dokumentą nuspręsta patikrinti specialia įranga. Paaiškėjo, kad vairuotojo pažymėjimas yra, įtariama, suklastotas. Indijos pilietis pasieniečiams teigė, kad atvyko į Lietuvą dirbti vairuotoju. VSAT pareigūnai vyrą sulaikė ir atvesdino į Vilniaus oro uosto užkardos patalpas. Sekmadienį užsienietis artimiausiu skrydžiu buvo grąžintas reisu į Stambulą.

Sekmadienį vidurdienį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės pareigūnai Tverečiaus pasienio kontrolės punkte patikrino iš Lietuvos išvažiuojančio 52-ejų Estijos piliečio bei jo vairuoto 2009 m. gamybos „Volvo V70“ dokumentus. Ši transporto priemonė registruota Rusijoje. Dokumentų kontrolės metu VSAT pareigūnams esto pateiktas rusiškas registracijos liudijimas pasirodė įtartinas. Pirminiais duomenimis, tai – visiška klastotė.

Pasieniečiai dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo pradėjo ikiteisminį tyrimą. Įstatymas už tai numato baudą arba areštą, arba laisvės atėmimą iki trejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.