Pasieniečiams įkliuvo latvis su šveicariškų dokumentų klastotėmis

Pasienyje su Latvija pasieniečiai sulaikė kaimyninės valstybės gyventoją, kuris jiems pateikė, įtariama, suklastotus šveicariškus dokumentus – asmens tapatybės kortelę ir vairuotojo pažymėjimą. Paaiškėjo, kad vos prieš dvejus metus Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai demaskavo šį užsienietį, kuris naudojosi suklastotu rusišku vairuotojo pažymėjimu.

Dokumentų klastotės.<br>Lrytas.lt fotomontažas.
Dokumentų klastotės.<br>Lrytas.lt fotomontažas.
Dokumentų klastotės.<br>VSAT nuotr.
Dokumentų klastotės.<br>VSAT nuotr.
Dokumentų klastotės.<br>VSAT nuotr.
Dokumentų klastotės.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

Aug 9, 2023, 1:06 PM

VSAT praneša, kad sekmadienį kelyje Klaipėda–Liepoja ties Būtingės gyvenviete VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Palangos pasienio užkardos pareigūnai patikrinti sustabdė iš Latvijos atvykusį automobilį „Fiat Doblo“. Šį nedidelį furgoną su lietuviškais valstybinio numerio ženklais vairavo 39-erių Latvijos nepilietis. (Tokius dokumentus mūsų kaimynai išduoda buvusios SSRS piliečiams, turintiems teisę gyventi Latvijoje, bet neįgijusiems nei šios, nei bet kokios kitos šalies pilietybės). Vyras pasieniečiams pateikė neva Šveicarijos piliečio asmens tapatybės kortelę ir vairuotojo pažymėjimą.

VSAT pareigūnams jie pasirodė įtartini. Dokumentų patikros metu nustatyta, jog greičiausiai tai – klastotės.

Patikrinus sulaikytojo duomenis, paaiškėjo, kad už panašų nusikaltimą dar 2021 m. jis jau buvo įkliuvęs mūsų pasieniečiams. Tąkart jis pateikė netikrą rusišką vairuotojo pažymėjimą. Šiaulių apylinkės teismas Latvijos gyventojui už tai skyrė 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, ją atidedant vieneriems metams, ir įpareigojo pervesti 1 000 eurų į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Dėl dokumentų suklastojimo ar disponavimo jais VSAT Pagėgių pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokuroras. Už tokią nusikalstamą veiką įstatyme numatytas areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

„Fiat Doblo“ vairuotojas atsidūrė areštinėje. Kitą dieną po apklausos jis buvo paleistas, skyrus kardomąsias priemones – pasižadėjimą neišvykti ir periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.