Dėl nepilnamečių tvirkinimo teisiamas A. Ulvidas prašo panaikinti jam skirtą suėmimą 3 mėnesių laikotarpiui

Kauno apylinkės teisme penktadienį gautas dėl nepilnamečių tvirkinimo teisiamo Algimanto Ulvido prašymas panaikinti jam skirtą griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą 3 mėnesių laikotarpiui.

A.Ulvidas.<br>M.Patašiaus nuotr.
A.Ulvidas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gytis Pankūnas

Aug 11, 2023, 10:13 AM

„Kaltinamasis prašo jam skirti švelnesnę kardomąją priemonę. Skundas perduotas Kauno apygardos teismui“, – penktadienį pranešė Kauno apylinkės teismo atstovė spaudai Tautvilė Merkevičiūtė. A.Ulvido gautame skunde nenurodoma, kokios konkrečiai kardomosios priemonės jis prašo teismo.

Už nepilnamečių tvirkinimą teisiamas A.Ulvidas į Lietuvą iš Danijos, kur buvo sulaikytas, buvo atvežtas praėjusią savaitę. Kauno apylinkės teismas rugpjūčio 2 d. nutarė kaltinamajam skirti griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą 3 mėnesių laikotarpiui.

Šiuo metu Kauno apylinkės teisme nagrinėjamos dvi baudžiamosios bylos, kuriose A.Ulvidas kaltinamas jaunesnio negu 16 metų asmens tvirkinimu. Vienoje iš bylų nukentėjusiais pripažinti 25 asmenys. Kitoje panašaus pobūdžio byloje balandžio mėnesį teismas A.Ulvidą išteisino, paskelbęs, kad nukentėjusios, paklaustos dėl savo amžiaus, melavo, todėl vyras negalėjo žinoti, kad jos yra jaunesnės nei 16 metų.

Ši teismo nutartis yra apskųsta aukštesnės instancijos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.