Teismas leido 2 mėn. suimti migrantus gabenusį ir nuo policijos sprukusį Gruzijos pilietį

Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro prašymu, Gruzijos piliečiui, gabenusiam užsieniečius ir bandžiusiam sprukti nuo policijos pareigūnų, skirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas dviem mėnesiams. 48 metų vyras automobiliu „Chrysler Voyager“ gabeno keturis Irano ir šešis Afganistano piliečius.

 Vairuotojas metęs automobilį spruko į laukus.<br> Stop kadras iš vaizdo medžiagos
 Vairuotojas metęs automobilį spruko į laukus.<br> Stop kadras iš vaizdo medžiagos
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-08-11 16:33

Apie skirtą suėmimą užsieniečiui penktadienio pavakare socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė prokuratūra. 

Kaip jau skelbė lrytas.lt, rugpjūčio 9 d. apie 6 val. 40 min. Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Reagavimo skyriaus pareigūnai Utenos rajone, Jasonių kaimo ribose, kelyje Zarasai–Utena–Kaunas, stabdė automobilį „Chrysler“, tačiau vairuotojas į pareigūnų reikalavimą sustoti nereagavo, o padidinęs greitį nurūko toliau.

Pareigūnai pradėjo persekioti sprunkantį automobilį. Su įjungtais švyturėliais Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai beveik 20 min. vijosi automobilį, kuris važiavo Anykščių rajono link.

Tuo pačiu metu Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Operatyvaus valdymo skyriaus pareigūnai apie persekiojamą automobilį ir jo buvimo vietą informavo Anykščių rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus ekipažą, kuris Anykščių rajone, šalia Kavarsko miestelio, per kelią ištiesė transporto priemonių priverstinio stabdymo priemonę – dygliuotą juostą. Nesitikėdamas tokios kliūties, „Chrysler“ automobilis pralėkė per ištiestą dygliuotą juostą.

Su pradurtomis padangomis dar nuvažiavęs beveik vieną kilometrą, bėglių automobilis sustojo šalikelėje, o vairuotojas pasileido bėgti į laukus. Pareigūnai bėglį greitai sučiupo.

Jei norite plačiau paskaityti apie šias gaudynes, spauskite čia.

Paaiškėjo, kad „Chrysler“ automobilį vairavo Gruzijos pilietis, su juo drauge automobilyje vyko dar 10 neteisėtai sieną kirtusių Irano ir Afganistano piliečių.

Visi neteisėti migrantai buvo sulaikyti ir perduoti Valstybės sienos apsaugos tarnybos prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos Vilniaus pasienio rinktinei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.