Linksmybės su narkotikais baigėsi liūdnai pavaišinus 14-metę: paauglė atsidūrė reanimacijoje

Trys narkotikais mėgavęsi kelmiškiai gavo gyvenimo pamoką – atsidūrė teisiamųjų suole. Tiesa, įkalinimo išvengė net ir kvaišalų paauglei davęs jaunuolis, nes pripažino kaltę ir turėjo tik mažą kiekį marihuanos.

Paauglė tą patį vakarą atsidūrė reanimacijos palatoje, nes po kvaišalų vaišių sugrįžusi į namus prarado sąmonę.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Paauglė tą patį vakarą atsidūrė reanimacijos palatoje, nes po kvaišalų vaišių sugrįžusi į namus prarado sąmonę.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 17, 2023, 2:17 PM

Kelmės rajone gyvenantys jaunuoliai įkliuvo, nes vienas jų sumanė suktinės dūmu pavaišinti ir vos 14 metų sulaukusią paauglę.

Pastaroji tą patį vakarą atsidūrė reanimacijos palatoje, nes po kvaišalų vaišių sugrįžusi į namus prarado sąmonę.

Trijulė atsidūrė teisme

Šių metų sausio 21-osios įvykį tyrusiems kriminalistams pavyko nesunkiai aptikti siūlo galą – buvo surastas ir kvaišalų pardavėjas, ir du pirkėjai. Ši trijulė atsidūrė Šiaulių apygardos teismo suole.

Paaiškėjo, kad anksčiau neteistas 20-metis Egidijus Samuilis iš metais vyresnio pažįstamo Dovydo Baškio nusipirko nedidelį kiekį kvaišalų. Už marihuaną ir hašišą jaunuolis sumokėjo 20 eurų.

Tą pačią dieną E.Samuilis dalį kvaišalų perpardavė savo pažįstamiems, o iš likusių surengė sau puotą. Į ją vaikinas pasikvietė pažįstamą 14-metę ir pasiūlė išbandyti narkotikų.

Namuose prarado sąmonę

Ūkiniame pastate susitikę jaunuolis ir paauglė kvaišalų dūmus traukė naudodami plastikinį butelį, o po to abu nuėjo namo.

Mergaitė namuose nuėjo tiesiai į savo kambarį ir netrukus motinai atsiuntė žinutę, kad ją dusina.

Atskubėjusi moteris dar išgirdo paauglės žodžius, kad „traukė per bambalį su Egida“, o po to apsvaigusi keturiolikmetė prarado sąmonę.

Į reanimaciją patekusios mergaitės motina paskambino E.Samuiliui ir pranešė, kas nutiko. Apie įvykį sužinoję kriminalistai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Dirbs socialinį darbą

E.Samuilis prisipažino, kad svaiginosi pats ir davė kvaišalų paauglei.

Atgaila padėjo jaunuoliui išvengti įkalinimo – teismas jam skyrė 2 metų laisvės apribojimo bausmę ir įpareigojo 120 valandų išdirbti neįgaliaisiais, senoliais besirūpinančiose sveikatos priežiūros, socialinių paslaugų įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose, uždraudė vartoti kvaišalus.

Pirmą kartą teistam ir kaltę visiškai pripažinusiam D.Baškiui skirta 1 metų ir 6 mėnesių laisvės apribojimo bausmė.

Be to, jaunuolis įpareigotas 100 valandų išdirbti neįgaliaisiais, senoliais besirūpinančiose sveikatos priežiūros, socialinių paslaugų įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose.

Surūkė pusę suktinės

Trečias teisiamasis 20 metų Martynas Baltkojis teisėsaugos akiratyje atsidūrė trečią kartą.

Anksčiau dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir nedidelio kiekio kvaišalų baudžiamaisiais įsakymais atsipirkęs jaunuolis šįsyk įkliuvo dėl įsigytos suktinės.

M.Baltkojis sakė, kad eidamas pasivaikščioti su šunimi išvydo trijulę, o nuo jos sklido rūkomos marihuanos kvapas.

Už 10 eurų suktinę įsigijęs vaikinas pusę surūkė, o likusią dalį parsinešė į namus.

Į namus kratos daryti atvažiavusiems pareigūnams M.Baltkojis pats parodė slėptuvę.

Paaiškėjo, kad vaikinas laikė 0,324 gramo marihuanos.

Nedideliu kiekiu laikoma 0,25 gramo kvaišalų, bet bylą nagrinėjusi teisėja Ilona Jakubėnienė įvertino visas aplinkybes ir nusprendė teisiamajam skirti švelnesnę, negu numato įstatymas, bausmę.

M.Baltkojui skirta subendrinta su anksčiau dar neatlikta bausmė – 10 mėnesių viešųjų darbų, įpareigojant per mėnesį neatlygintinai išdirbti 20 valandų visuomenės labui, ir 1600 eurų bauda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.