15 migrantų gabenusi portugalė paspruko nuo Latvijos pasieniečių, bet įkliuvo Lietuvoje

Kelyje Ryga–Panevėžys VSAT pareigūnai sustabdė mikroautobusą, kuriuo portugalė į Vakarų Europą iš Latvijos mėgino nugabenti 15 neteisėtų migrantų.

 Migrantai.<br> VSAT nuotr.
 Migrantai.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

Aug 22, 2023, 5:14 PM

Pirmadienį VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Šiaulių pasienio užkardos pareigūnai iš Latvijos pasieniečių gavo informaciją, kad iš jų šalies Lietuvos link paspruko persekiojimas automobilis „Renault Traffic“.

Minėtą automobilį su latviškais registracijos ženklais pasieniečiai pastebėjo Pasvalio rajone, maždaug 5 km nuo rajono centro, kelyje Ryga–Panevėžys. Įjungę švyturėlius VSAT pareigūnai stabdė mikroautobusą, tačiau jo vairuotoja neiškart pakluso ir sustojo tik nuvažiavusi dar porą kilometrų. Nuomotą automobilį „Renault Traffic“ vairavo 39-erių metų Portugalijos Respublikos pilietė.

Mikroautobuso salone VSAT pareigūnai rado 15 žmonių, kurie prisistatė Afganistano piliečiais. Visi jie neturėjo dokumentų, suteikiančių teisę atvykti ir būti Lietuvos Respublikoje bei Šengeno erdvėje. Transporto priemonė ir sulaikytieji pristatyti į Šiaulių pasienio užkardą, o antradienį perduoti Latvijos pasieniečiams.

Dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną VSAT Pagėgių pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Automobilio vairuotoja uždaryta į areštinę. Už tokią nusikalstamą veiką jai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 6 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.