Pasieniečiams įkliuvo dar trys užsieniečiai su suklastotais vairuotojo pažymėjimais

Retą kurią dieną tai viename, tai kitame Lietuvos pakraštyje VSAT pareigūnai nedemaskuoja užsieniečių, kurie nemano, kad padirbtas vairuotojo pažymėjimas – kliūtis keliauti po Europą. Praėjusį savaitgalį tokių buvo bent trys.

 Pasieniečiai.<br> VSAT nuotr.
 Pasieniečiai.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

Aug 28, 2023, 5:16 PM

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimu juo pasienio rinktinėse pradėti ikiteisminiai tyrimai. Už tokią nusikalstamą veiką įstatyme numatytas areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų. Kelionės į Lietuvą buvo nutrauktos, keliautojai su netikrais dokumentais atsidūrė areštinėse.

Ankstyvą penktadienio rytą Vilniaus pasienio rinktinės Lavoriškių užkardos pasieniečiai Lavoriškių pasienio kontrolės punkte tikrino iš Baltarusijos įvažiavusio automobilio „Hyundai Santa Fe“ ir juo vykusių asmenų dokumentus. Išaiškėjo, kad visureigio keleivio pateiktas baltarusiškas vairuotojo pažymėjimas – netikras.

To paties penktadienio popietę VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Šiaulių pasienio užkardos pasieniečiai kelyje Ryga–Panevėžys ties Talačkonių kaimu (Pasvalio r.) sustabdė automobiliu „VW Passat“ latviškais registracijos numeriais vykusį Ukrainos pilietį. Ir netruko išsiaiškinti, kad neva jam Lenkijoje išduotas vairuotojo pažymėjimas – suklastotas.

O sekmadienio ryte labai nepasisekė iš Latvijos per Lietuvą į Lenkiją vykusiam Serbijos piliečiui. Mikroautobusą „Ford Transit“ serbiškais valstybinio numerio ženklais vairavęs vyras buvo sustabdytas kelyje Marijampolė–Suvalkai ties Salaperaugio kaimu (Kalvarijos sav.).

Serbo dokumentus tikrinusiems VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnams abejonių kilo dėl vairuotojo pažymėjimo, neva gauto Serbijoje. Tyrimo rezultatai pasieniečiams leido padaryti prielaidą, kad pateiktas dokumentas – padirbtas.

Užsieniečiai buvo uždaryti į areštines, kol bus nuspręsta, kokią kardomąją priemonę jiems skirti. Už dokumento suklastojimą ar disponavimą juo baudžiama areštu arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.