Lietuvos siena užsienio piliečiams su padirbtais dokumentais – neįveikiama

Savaitgalį pasieniečiai sulaikė du į Baltarusiją vykstančius krovininius automobilius. Vieno jų vairuotojas ketino iš Lietuvos išvežti automobilių dalis su suklastotais VIN kodais, kitas pateikė padirbtą transporto priemonės registracijos liudijimą.

 Sulaikyti automobiliai.<br> VSAT nuotr.
 Sulaikyti automobiliai.<br> VSAT nuotr.
 Sulaikyti automobiliai.<br> VSAT nuotr.
 Sulaikyti automobiliai.<br> VSAT nuotr.
 Sulaikyti automobiliai.<br> VSAT nuotr.
 Sulaikyti automobiliai.<br> VSAT nuotr.
 Sulaikyti automobiliai.<br> VSAT nuotr.
 Sulaikyti automobiliai.<br> VSAT nuotr.
 Sulaikyti automobiliai.<br> VSAT nuotr.
 Sulaikyti automobiliai.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

Sep 5, 2023, 9:51 AM

Šeštadienį anksti ryte VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Lavoriškių užkardos pareigūnai Lavoriškių pasienio kontrolės punkte (PKP) patikrino iš Lietuvos vykusio krovininio automobilio „Volvo Scania Wecon“ su puspriekabe „Wecon“ dokumentus. Uzbekiškais registracijos numeriais pažymėtą transporto priemonę ir puspriekabę su joje gabenamomis automobilių dalimis vairavo 27-erių Baltarusijos pilietis.

Kontrolės metu VSAT pareigūnams baltarusis pateikė tvarkingus vairuojamo krovininio automobilio ir puspriekabės dokumentus, tačiau ja gabenamų lengvųjų automobilių „Range Rover“ ir „Lexus“ kėbulo dalių VIN numeriai pasieniečiams sukėlė abejonių.

Atlikus nuodugnų patikrinimą, nustatyta, kad automobilio tipo lipdukai greičiausiai yra suklastoti, neatitinka nustatyto pavyzdžio. Patikrinę automobilių identifikavimo kodus (VIN) per duomenų bazes, VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad „Range Rover“ automobilis nuo šių metų gegužės ieškomas Italijoje, o „Lexus“ paiešką prieš 2 mėnesius, birželį, paskelbė Švedija.

Sekmadienio rytą VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Padvarionių užkardos pareigūnai Medininkų PKP punkte tikrino iš Lietuvos vykstančio autovežio „Scania R114“ su priekaba „Rolfo“ dokumentus. Transporto priemonę su lietuviškais valstybinio numerio ženklais vairavo 35-erių Uzbekistano pilietis.

Pasienio kontrolės metu užsieniečio pateiktas priekaboje gabenamo automobilio „Opel Zafira“ su olandiškais numeriais registracijos liudijimas pasieniečiams pasirodė abejotinas. VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad dokumentas, įtariama, – suklastotas.

Pasieniečiai Baltarusijos ir Uzbekistano piliečiams tęsti kelionės neleido. Jie apklausai pristatyti į Vilniaus pasienio rinktinę.

Įvykio aplinkybes toliau aiškinasi ikiteisminį tyrimą pradėję Vilniaus pasienio rinktinės pareigūnai.

Dėl nusikalstamu būdu gauto turto įsigijimo arba realizavimo Baltarusijos piliečio laukia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki ketverių metų. Dėl transporto priemonės identifikavimo numerių suklastojimo ar pakeitimo – bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo Uzbekijos piliečiui gali būti skirtas areštas arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Abiem ikiteisminiams tyrimams vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.