Šalčininkų policininkams mesti kaltinimai piktnaudžiavimu tarnyba ir vagystėmis subliuško, byla nutraukta

Šalčininkų policijos pareigūnams mesti kaltinimai piktnaudžiavimu tarnyba ir vagystėmis – nepagrįsti. Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras priėmė nutarimą nutraukti ikiteisminį tyrimą Šalčininkų policininkams.

 Šalčininkų policija.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 Šalčininkų policija.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 29, 2023, 8:50 AM

2022 m. vasarą buvo paskelbta informacija, kad penki Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šalčininkų r. policijos komisariato pareigūnai yra kaltinami piktnaudžiavimu tarnyba ir vagystėmis.

Reaguojant į šią informaciją bei išsklaidyti kilusias abejones, Policijos departamento prie LR VRM Imuniteto valdyba pradėjo ikiteisminį tyrimą, siekiant visapusiškai ir objektyviai patikrinti informaciją ir nustatyti, ar mesti kaltinimai pareigūnams pagrįsti.

Daugiausia kaltinimų sulaukta dėl komisariato pareigūnų vykdomų aktyvių veiksmų, nustatant nelegalios prekybos alkoholiu ir kitomis akcizinėmis prekėmis atvejus. Ir nors informacija apie neva piktnaudžiaujančius pareigūnus pateikę gyventojai buvo policijai žinomi, o dauguma iš jų praeityje buvo traukiami teisinėn atsakomybėn dėl nusikalstamų veikų ir teisės pažeidimų, susijusių su šešėlines ekonomikos apraiškomis, Imuniteto valdybos pareigūnai, siekdami išsklaidyti kilusias abejones komisariato pareigūnų veiklos skaidrumu, pradėjo ikiteisminį tyrimą ir atliko visus būtinus ikiteisminio tyrimo veiksmus pareigūnams mestiems kaltinimams patikrinti.

2023 m. rugpjūčio 10 d. Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras priėmė nutarimą nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl visų Šalčininkų komisariato pareigūnų, kaltintų piktnaudžiavimu tarnyba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.