Taksistą nušauti grasinusiam ir žmones bauginusiam chuliganui – teismo pasigailėjimas

Klaipėdietis Tomas Jokubauskas už tai, kad viešosiose vietose žaisliniu pistoletu grasino žmonėms, atsipirko palyginti švelnia bausme – jam skirta su laisvės atėmimu nesusijusi bausmė.

Žaislinis pistoletas.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Žaislinis pistoletas.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 3, 2023, 5:56 PM

Šiemet liepos 19 dieną prieš vidurnaktį T.Jokubauskas iš namų užsisakė taksi pavėžėjimo paslaugą. Atvykusį automobilį jis pasitiko rankoje laikydamas žaislinį pistoletą, labai panašų į pramoninės gamybos „M20 Airsoft“ tipo ginklą, skirtą šaudyti 6 milimetrų kalibro šratais.

Neblaivus 42 metų vyras taksistui nurodė vežti jį į Dituvos gyvenvietę. Automobilio salone T.Jokubauskas vairuotojui rodė pistoletą ir grasino, kad jį nušausiąs, jeigu kam nors apie tai prasitars.

Pakeliui klaipėdietis pasijuto alkanas ir paprašė sustoti degalinėje.

Ten užsisakęs maisto jis vėl įžūliai demonstravo pistoletą – vartė jį rankose, dėliojo prie kasos atsiskaitydamas už prekes.

Įbauginti klientai iškart spruko lauk, dvi degalinės darbuotojos, paspaudusios pavojaus signalizacijos mygtuką, pranešė apie agresyvų klientą. Paskui jos užsirakino prekybos salėje.

Holivudo vesternų herojų vaidinęs T.Jokubauskas pasišalino iš degalinės patalpų prieš tai dar necenzūriniais žodžiais iškoneveikęs darbuotojas.

Neprognozuojamo elgesio sumaišties kėlėją sulaikė į degalinę atvykę policijos pareigūnai. Klaipėdiečiui iškelta baudžiamoji byla dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Stojęs prieš teismą T.Jokubauskas prisipažino nusižengęs įstatymams – demonstravo nepagarbą kitiems žmonėms priversdamas juos jaudintis dėl savo gyvybės, sutrikdė viešąją rimtį.

„Sumanęs vykti į sodą pasiėmiau žaislinį pistoletą. Grasinau nušauti taksi vairuotoją, jei jis prasitars apie ginklą, degalinės salėje bauginau žmones. Suprantu, kad žmonės galėjo išsigąsti, nors ginklas nebuvo tikras“, – kaltinimų neneigė chuliganas.

Vyras gailėjosi dėl įžūlaus elgesio, bet negalėjo paaiškinti, kodėl pistoletu grasino taksi vairuotojui, švaistėsi juo degalinės klientų akivaizdoje. Žaislinis ginklas, pasak jo, priklausė draugės vaikui.

Klaipėdos apylinkės teismas įvertino T.Jokubausko atgailą – pažeidėjui baudžiamuoju įsakymu skirta palyginti švelni bausmė – laisvės apribojimas 8 mėnesiams. Pažeidėjas įpareigotas dirbti arba registruotis Užimtumo tarnyboje, dalyvauti elgesio pataisos programose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.