Nutrauktas ikiteisminis tyrimas dėl prokuroro R. Ivanausko veiksmų prieš sutuoktinę: nusikalstama veika – nepadaryta

Šiaulių apygardos prokuratūra, įvertinusi gautų duomenų visumą, šiandien priėmė sprendimą nutraukti ikiteisminį tyrimą, kuris buvo pradėtas gavus Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroro Ryčio Ivanausko sutuoktinės pareiškimą dėl fizinio skausmo sukėlimo.

Nutrauktas ikiteisminis tyrimas dėl prokuroro veiksmų.<br>Lietuvos Respublikos prokuratūros nuotr.
Nutrauktas ikiteisminis tyrimas dėl prokuroro veiksmų.<br>Lietuvos Respublikos prokuratūros nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

Oct 11, 2023, 4:27 PM

Kaip praneša Lietuvos Respublikos prokuratūra, pareiškime buvo teigiama, kad šių metų sausio 28 d. Vilniuje žodinio konflikto metu daugiabučio namo laiptinėje R.Ivanauskas keletą kartų ją pastūmė, tuo sukeldamas skausmą.

prokuroras-itariamas-smurtu-pries-sutuoktine-25956677"="">prokuroras-itariamas-smurtu-pries-sutuoktine-25956677"" target="_blank">Naujienų portalas lrytas.lt sausio pabaigoje rašė, jog po incidento prokuratūra planavo atlikti ir tarnybinį patikrinimą.

„Apie ikiteisminio tyrimo rezultatus bus pranešta jį užbaigus“, – teigė prokuratūra.

Ikiteisminį tyrimą pagal Baudžiamojo kodekso 140 straipsnio 2 dalį pradėjo generalinė prokurorė Nida Grunskienė. Siekiant, kad tyrimas būtų objektyvus ir išsamus, vadovauti šiam ikiteisminiam tyrimui buvo pavesta Šiaulių apygardos prokuratūrai, tyrimą atliko Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai.

Tyrimo metu buvo apžiūrėta įvykio vieta bei kiti objektai, atliktas specialisto tyrimas, gauta ir išanalizuota informacija ir dokumentai iš valstybinių institucijų, proceso dalyvių, surinkti kiti reikšmingi duomenys.

Ikiteisminį tyrimą kontroliavusi Šiaulių apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Laimutė Martinavičienė, įvertinusi gautų duomenų visumą, konstatavo, kad nusikalstama veika nebuvo padaryta ir nutraukė ikiteisminį tyrimą.

Prokuroro nutarimas nutraukti ikiteisminį tyrimą gali būti skundžiamas aukštesniajam prokurorui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.