Dž. Butkutė seka sutuoktinio pėdomis: pripažino padariusi du nusikaltimus, bet už tai nieko nebus

Dainininkei Džordanai Butkutei – grėsmė likti be vadybininko ir sutuoktinio Elegijaus Strasevičiaus. Jam gresia įkalinimas dėl labai didelio psichotropinių medžiagų kiekio laikymo. Įtarimai pareikšti ir atlikėjai.

Dainininkės Dž.Butkutės sutuoktinis E.Strasevičius daugiau nei 20 kartų nelegaliai įsigijo psichotropinių vaistų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Dainininkės Dž.Butkutės sutuoktinis E.Strasevičius daugiau nei 20 kartų nelegaliai įsigijo psichotropinių vaistų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Dainininkės Dž.Butkutės sutuoktinis E.Strasevičius daugiau nei 20 kartų nelegaliai įsigijo psichotropinių vaistų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Dainininkės Dž.Butkutės sutuoktinis E.Strasevičius daugiau nei 20 kartų nelegaliai įsigijo psichotropinių vaistų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Dainininkės Dž.Butkutės sutuoktinis E.Strasevičius daugiau nei 20 kartų nelegaliai įsigijo psichotropinių vaistų.<br>V.Skaraičio nuotr.
Dainininkės Dž.Butkutės sutuoktinis E.Strasevičius daugiau nei 20 kartų nelegaliai įsigijo psichotropinių vaistų.<br>V.Skaraičio nuotr.
Dainininkės Dž.Butkutės sutuoktinis E.Strasevičius daugiau nei 20 kartų nelegaliai įsigijo psichotropinių vaistų.<br>V.Balkūno nuotr.
Dainininkės Dž.Butkutės sutuoktinis E.Strasevičius daugiau nei 20 kartų nelegaliai įsigijo psichotropinių vaistų.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 14, 2023, 11:00 AM

55 metų atlikėja Dž.Butkutė ir jos koncertinės veiklos organizavimu užsiimantis sutuoktinis 56-erių E.Strasevičius teisėsaugininkų dėmesio sulaukė po kratos Kaune gydytoju dirbusio 69 metų Arūno Stučinsko dukters sugyventinio būste.

Aptikta ne tik kvaišalų, bet ir receptų, kuriuos, kaip įtariama, klastodavo mediko dukra, uždėdama ant blankų tėvo antspaudą, ir vaistinėse neteisėtai įsigydavo psichotropinių vaistų.

Sulaukė griežtų kaltinimų

Tyrimui vadovavęs Kauno prokuroras Ričardas Gailevičius teigė, kad receptus urologas išrašinėdavo namuose, kai jau buvo atleistas iš šio miesto klinikinės ligoninės. Darbo šioje gydymo įstaigoje A.Stučinskas neteko 2020 metų liepos pabaigoje.

A.Stučinskas išrašydavo psichotropinių vaistų receptus suklastodamas dokumentus ir perduodamas juos kitiems asmenims ne gydymo tikslais.

Paaiškėjo, kad šio gydytojo paslaugomis naudojosi ir iš ankstesnių laikų jį pažįstantis dainininkės Dž.Butkutės vyras E.Strasevičius, psichotropinių medžiagų vaistinėse įsigijęs daugiau nei 20 kartų.

E.Strasevičiui buvo pareikšti kaltinimai pagal itin griežtą Baudžiamojo kodekso straipsnį dėl disponavimo labai dideliu psichotropinių medžiagų kiekiu, už kurį gresia kalėjimas nuo 10 iki 15 metų. Jis taip pat teisiamas dėl pasinaudojimo suklastotu dokumentu.

Tiesa, teismas gali atsižvelgti į aplinkybes, jog E.Strasevičius šių medžiagų neplatino, ir skirti švelnesnę bausmę, nei numatyta įstatyme.

Iškėlus baudžiamąją bylą prodiuseris ir gydytojas iš pradžių nepanoro duoti parodymų, bet vėliau savo kaltę pripažino.

Įkliuvo ir dainininkė

Toje pačioje byloje įtariamąja tapo ir Dž.Butkutė. Muzikos atlikėja įkliuvo dėl vieno recepto.

Ikiteisminio tyrimo metu pareigūnai aptiko receptą, parašytą dainininkės ranka, – ji vaistinėje įsigijo nedidelį kiekį psichotropinių tablečių be tikslo jas platinti.

Pasak R.Gailevičiaus, Dž.Butkutei buvo pareikšti įtarimai dėl dokumentų klastojimo ir neteisėto psichotropinių vaistų įsigijimo.

Kaltę pripažinusi atlikėja pareiškė, kad nuoširdžiai gailisi dėl savo veiksmų, todėl buvo atleista nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

To paties prašo ir šioje byloje teisiami sutuoktiniai iš Kauno Virgilijus ir Dalia Šliažai, kurie taip pat įkliuvo pasinaudoję neteisėtai gydytojo A.Stučinsko išrašytais receptais. Jų atžvilgiu sprendimas dar nėra priimtas.

Visiems kaltinamiesiems prisipažinus lapkričio 6 dieną Kauno apygardos teisme turėtų būti apklausti paskutiniai du liudytojai, o po to bus sakomos baigiamosios kalbos ir skelbiamas nuosprendis.

E.Strasevičiui, skirtingai nei jo žmonai ir sutuoktiniams Šliažams, negali būti taikomas laidavimas, nes jis teisiamas už sunkų nusikaltimą.

Medikui – trečia byla

Tyrėjų duomenimis, A.Stučinskas neteisėtai veikė iki 2021 m. gegužės, o E.Strasevičius – nuo 2020 m. rugsėjo iki 2021 m. liepos mėnesio.

Šio gydytojo pavardė pirmąsyk plačiai nuskambėjo daugiau nei prieš 15 metų, kai jis įkliuvo teisėsaugos pareigūnams paėmęs iš paciento giminaitės 3 tūkst. litų (apie 870 eurų) už tai, kad pastarajam būtų nustatytas tam tikras neįgalumo lygis.

Iš pradžių jam buvo pareikšti įtarimai dėl kyšininkavimo, tačiau Kauno apylinkės teisme byla buvo perkvalifikuota į sukčiavimą, nes medikas siekė asmeniškai pasipelnyti, netesėdamas pažadų moteriai, o ne perduoti pinigus neįgalumą nustatančiai komisijai.

2006 m. vasarį už sukčiavimą A.Stučinskui buvo skirta vienų metų laisvės apribojimo bausmė.

Vėliau šis medikas dar kartą atsidūrė teisiamųjų suole – 2020 metų rugpjūtį už vairavimą apsvaigus nuo alkoholio jam buvo skirta 1,7 tūkst. eurų bauda. Dabar jis gydytoju jau nedirba, yra pensininkas.

Gydytojo dukra šiuo metu teisiama kitoje byloje už receptų padirbinėjimą tėvo vardu ir neteisėtą psichotropinių vaistų įsigijimą, o jos draugas jau anksčiau buvo nuteistas už narkotikus.

Lydi ir duobės, ir pakilimai

„Lietuvos ryto“ paprašytas išdėstyti savo poziciją dėl pastarojoje byloje pareikštų kaltinimų E.Strasevičius tai padaryti atsisakė.

Taksistu dirbusio kauniečio biografija – spalvinga, jo gyvenime netrūko ir nuopuolių, ir pakilimų.

Už įvairius nusikaltimus jis buvo teistas dar sovietmečiu ir vėliau, 1992 metais.

Pats E.Strasevičius anksčiau yra sakęs, kad teisiamųjų suole buvo atsidūręs 4 kartus – dėl plėšimų, vagysčių, narkotikų, pasipriešinimo pareigūnams.

Su Dž.Butkute jis susipažino 2008-aisiais, kai garsi klientė įsėdo į taksi automobilį, kurį vairavo E.Strasevičius. Užsimezgus draugystei pora Kaune susituokė 2012 metais.

E.Strasevičiui ne tiktai pavyko atsitiesti, bet ir pademonstruoti puikius vadybininko, prodiuserio, muzikos renginių organizatoriaus gebėjimus – jis reikšmingai prisidėjo prie sėkmingo žmonos koncertų surengimo didžiausiose Lietuvos arenose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.