Dėl smurto artimoje aplinkoje pareigūnams melavusiai Molėtų r. gyventojai gresia iki 2 metų kalėjimo Nieko blogo nepadaręs vyras buvo atsidūręs areštinėje

Molėtų policijos pareigūnai atskleidė vietos gyventojos melą. Moteris policijai buvo pranešusi, kad namuose ją sumušė vyras. Šis net buvo atsidūręs areštinėje. Dabar melavusiai moteriai gresia iki 2 metų kalėjimo.

 Areštinė, policija.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 Areštinė, policija.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 20, 2023, 10:39 AM, atnaujinta Oct 20, 2023, 1:11 PM

Kaip pranešė Utenos apskrities VPK, dar rugpjūčio 11 d. moteris policijai pranešė, kad tą pačią dieną apie 9 val. gyvenamajame name, Molėtų r., Luokesos seniūnijoje, Smilgiškių kaime ją sumušė vyras.

„Rugpjūčio 11 d. apie 10 val. 40 min., Molėtų r., Luokesos seniūnijoje, vyras (gim. 1986 m.) smurtavo prieš moterį (gim. 1971 m.). Pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vyras sulaikytas ir patalpintas į Panevėžio apskrities VPK areštinę“, - tąkart skelbė policija.

Dabar pareigūnai išsiaiškino, kad moteris melavo. Jokio nusikaltimo ir smurto artimoje aplinkoje nebuvo. Todėl moters atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl melagingo įskundimo ar pranešimo apie nebūtą nusikaltimą.

Baudžiamasis kodeksas nurodo, kad tas, kas melagingai įskundė įstaigai ar pareigūnui, turinčiam teisę pradėti baudžiamąjį persekiojimą, nekaltą asmenį kaip padariusį nusikalstamą veiką, jeigu dėl to šis asmuo pradėtas persekioti, arba pranešė apie žinomai nebūtą nusikaltimą, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.