Praradusiam dar neįgytą teisę vairuoti vaikinui iškilo grėsmė netekti ir automobilio

Spalio 23-iąją apie 13 val. Mažeikių rajono policijos komisariato pareigūnus, patruliavusius Pabradumės kaime, ant kojų sukėlė „Audi A4“, kurio vairuotojas, išvydęs atvažiuojančius Reagavimo skyriaus pareigūnus, staiga apsisuko ir, apsipylęs dūmais, didžiuliu greičiu nuo jų spruko.

Pareigūnai Mažeikių rajone gaudė nuo jų bandžiusį pasprukti jaunuolį.<br>Šiaulių apskrities VPK nuotr.
Pareigūnai Mažeikių rajone gaudė nuo jų bandžiusį pasprukti jaunuolį.<br>Šiaulių apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Šiaulių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas

2023-10-26 12:05

Kaip praneša Šiaulių apskrities VPK, į per tarnybinio automobilio garsiakalbį išsakytus reikalavimus sustabdyti transporto priemonę vairuotojas nereagavo ir, toliau didindamas greitį, pavojingai manevravo po visą važiuojamąją kelio dalį, blokuodamas policijos automobiliui kelią ir keldamas pavojų priešais atvažiuojančioms transporto priemonėms.

Įtarimą, kad kažkas čia negerai, sustiprino ir faktas, jog ant „Audi A4“ buvo uždėti kito automobilio – išregistruoto RENAULT CLIO, valstybiniai numeriai. Kelyje Seda-Pašilė-Ylakiai automobilis pasuko į miško keliuką. Kadangi „Audi A4“ nuvažiavo Skuodo rajono link, tai apie bėglį buvo informuoti ir Skuode dirbantys policijos ekipažai. Jie apie 17 val. „Audi A4“ ir surado Skuodo r., netoli Barstyčių, esančiame miške. Automobilis buvo tuščias ir užrakintas.

O po trejeto valandų paaiškėjo ir vairuotojo tapatybė, nes į Mažeikių rajono policijos komisariatą atvyko 22 metų Mažeikių rajono gyventojas ir prisipažino vairavęs nuo policijos pareigūnų sprukusią „Ausi A4“. To priežastis, anot vaikino, baimė gauti dar vieną nuobaudą.

Tačiau vaikinui iškilo grėsmė ne tik gauti nuobaudą, bet ir prarasti automobilį, nes jis yra nuolatinis Kelių eismo taisyklių pažeidėjas. Mažeikiškis turi įsigijęs automobilį, tačiau teisės vairuoti nėra įsigijęs. Nepaisydamas to, nuolat sėda prie automobilio vairo ir kelia pavojų aplinkiniams. 2020 m. vasarą vaikinas, Mažeikiuose mandravodamas su tada turėtu VW GOLF, nepasirinko saugaus važiavimo greičio, nesuvaldė transporto priemonės ir, nuvažiavęs nuo kelio, kliudė bei apgadino kelio ženklus.

Paskutinį kartą vairuojantis transporto priemonę jis buvo sulaikytas šių metų spalio 2-ąją. Šiemet tai buvo ne pirmas vaikino susitikimas su policijos pareigūnais. Jam paskirta ne viena nuobauda. Nors teisės vairuoti jis nėra įgijęs, tačiau ją jau spėjo prarasti iki 2025 m. rugpjūčio mėn. Tai reiškia, kad iki minėto termino net negalės laikyti egzaminų vairuotojo pažymėjimui įsigyti.

Dabar jam vėl pradėta administracinė teisena net dėl keturių administracinių nusižengimų – nepaklusimo teisėtiems policijos pareigūnų reikalavimams sustabdyti transporto priemonę, dėl ant automobilio pritvirtintų kitai transporto priemonei priklausančių valstybinių numerių, dėl to, kad transporto priemonė nedrausta privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu ir kad vairavo neturėdamas teisės vairuoti, kai teisė yra atimta ir už tai turi galiojančia nuobaudą. Dėl pastarojo pažeidimo Administracinių nusižengimų kodekso 424 straipsnio 8 punktas numato galimybę konfiskuoti transporto priemonę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.