Įžūli vagystė Vilniuje: kol du vyrai kalbino pardavėją, kitas iš lentynų šlavėsi aukso dirbinius

Vilniaus policija ieško trijų vyrų, įžūliai apvogusių juvelyrinių prekių parduotuvę. Vagystė buvo pastebėta ne iš karto, o tik po trijų valandų.

Policija.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Policija.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-10-27 09:25

Kaip pranešė Policijos departamentas, spalio 26 d. apie 11 val. Vilniuje, P.Lukšio g., į juvelinių dirbinių parduotuvę užėjo trys vyrai. Du vyriškiai iš karto užkalbino pardavėją ir nukreipė jos dėmesį.

Kas buvo vėliau, atskleidė parduotuvėje įrengtų vaizdo kamerų įrašas, kuriame užfiksuota, kaip trečias vyriškis iš vitrinos, kurią atrakino raktu surastu priešais stovinčioje spintelėje, susišlavė įvairius aukso dirbinius.

Vagystė buvo pastebėta ne iš karto, o tik po trijų valandų. Pastebėjus, kad trūksta aukso dirbinių, parduotuvės savininkai peržiūrėjo vaizdo įrašą, kuriame viskas ir buvo užfiksuota. Tik tuomet supratus, kad buvo apvogti, parduotuvės savininkai kreipėsi į policija.

Policijai apie įvykį pranešta maždaug 14 val. 38 min.

Nuostolis – 24 867 eurai.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vagystės.

Baudžiamasis kodeksas nurodo, kad tas, kas pagrobė svetimą turtą įsibrovęs į patalpą, ryšių kabelių kanalų sistemą, saugyklą ar saugomą teritoriją arba pagrobė didelės vertės svetimą turtą, arba pagrobė strateginę ar svarbią reikšmę nacionaliniam saugumui turinčių juridinių asmenų infrastruktūrą sudarantį turtą ar jo dalį, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki šešerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.