Autobusu į Klaipėdą siųstą draudžiamo dopingo siuntą perėmė muitininkai – 20 buteliukų iškeliavo ekspertams

Klaipėdoje muitinės pareigūnai perėmė autobusu į uostamiestį siųstą siuntą, kurioje, kaip įtariama, buvo mūsų šalyje draudžiamų dopingo medžiagų siunta. Rastos medžiagos ir tyrimas perduota Klaipėdos policijai, kuri pradėjo ikiteisminį tyrimą.

 Dopingo pavyzdžiai, muitinės tarnybinis šuo tikrina siuntas.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 Dopingo pavyzdžiai, muitinės tarnybinis šuo tikrina siuntas.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 20, 2023, 10:52 AM, atnaujinta Nov 20, 2023, 11:07 AM

Kaip pranešė Klaipėdos apskrities VPK, dar lapkričio 17 d. apie 13 val. 17 min. Klaipėdoje, Butkų Juzės g., autobusų stoties siuntų skyriuje, Klaipėdos teritorinės muitinės pareigūnams atliekant patikrinimą, vienoje iš siuntų buvo rasta 20 vnt. buteliukų su galimai draudžiamomis medžiagomis.

Pirminiais duomenimis, siunta į Klaipėdą autobusu atkeliavo iš kito Lietuvos miesto.

Klaipėdos teritorinės muitinės atstovė Neringa Bladykienė lrytas.lt sakė, kad muitinės pareigūnai kartais patikrina ir šalies viduje keliaujančias siuntas. Tad šis atvejis nėra kažkoks išskirtinis.

Tačiau daug pasakoti apie įtartiną muitininkų radinį, muitinės atstovė sakė negalinti, kadangi rastos medžiagos ir visa surinkta informacija apie jas perduota policijai. Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą, tad ir daugiau informuoti apie tai turėtų policijos pareigūnai.

Klaipėdos apskrities VPK atstovė Asta Kažukauskienė irgi daug papasakoti apie šį įvykį negalėjo. Ji tik patvirtino, kad buteliukai su įtartiniu skysčiu perduoti ekspertams, kurie turi tiksliai pasakyti, kokios medžiagos yra jų viduje. 

Kodėl muitininkai nusprendė patikrinti būtent šią siuntą su draudžiamomis medžiagomis, kol kas neaišku. Tai buvo atsitiktinis patikrinimas ar tikrinta jau turint kokių nors įtarimų ar net konkrečios informacijos - nežinoma.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl neteisėto disponavimo Lietuvos Respublikos tam tikrų dopingo medžiagų kontrolės įstatyme nurodytomis medžiagomis turint tikslą jas platinti.

Baudžiamasis kodeksas nurodo, kad tas, kas turėdamas tikslą parduoti ar kitaip platinti neteisėtai gamino, perdirbo, įgijo, laikė, gabeno ar siuntė Lietuvos Respublikos tam tikrų dopingo medžiagų kontrolės įstatyme nurodytas medžiagas, arba pardavė ar kitaip platino, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

Už šiame Baudžiamojo kodekso straipsnyje numatytas veikas atsako ir juridinis asmuo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.