Kauno hidroelektrinėje sprogmenų nerasta

Vyras pirmadienį pranešė, kad sprogs Kauno hidroelektrinė, pranešė policija. Apžiūrėjus patalpas, sprogmenų ar įtartinų daiktų nerasta.

Kauno hidroelektrinė<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauno hidroelektrinė<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauno hidroelektrinė<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauno hidroelektrinė<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 20, 2023, 1:23 PM, atnaujinta Nov 20, 2023, 3:32 PM

Policijos duomenimis, apie 11 val. bendruoju policijos informacijos telefonu gautas rusakalbio vyriškio pranešimas, kad pirmadienį, po 2 val.. Kaune, Tito Masiulio g. 22, įvyks sprogimas Kauno hidroelektrinėje.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė Eltai sakė, kad sprogmenų hidroelektrinėje nerasta.

„Tiek mūsų pareigūnai, tiek kolegos iš Viešojo saugumo tarnybos atvyko apžiūrėti teritoriją. Įtartinų daiktų, įtartinų asmenų nerasta. Kolegos po 13 valandos patikslino, kad nieko įtartino nerasta“, – sakė policijos atstovė.

ELTA primena, kad pirmadienį Vilniaus ir Kauno oro uostai buvo sulaukę pranešimų apie neva padėtus sprogmenis. Sprogmenų oro uostuose nerasta.

Nacionalinis krizių valdymo centras (NKVC) teigia, kad pastarieji pranešimai apie sprogmenis nėra susiję su maždaug prieš mėnesį vykdyta informacine ataka, kuomet šalies švietimo įstaigos, kitos institucijos masiškai gaudavo laiškus su grasinimais susprogdinti,

„Pranešimų apie neva padėtus sprogmenis braižas šį kartą kiek kitoks, taip pat skiriasi ir forma – gaunami balso skambučiai arba automatizuoti įrašai, o ne laiškai. Aiškių indikacijų, kad tai tęstinė ataka kol kas nėra“, – nurodė NKVC.

Anot NKVC, tarnybos reaguoja į pranešimus apie sprogmenis ir susitvarko su situacija, įstaigoms teikiamos rekomendacijos, apžiūrimos patalpos.

Nurodoma, kad šiuo metu gavus pranešimą apie galimai padėtą sprogmenį, rekomenduojama pranešti 112 ir vadovautis pareigūnų nurodymais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.