Algirdo Paleckio bylą dėl šmeižto siekiama perduoti Vilniaus apylinkės teismui

Kauno apylinkės teismas praneša, kad pirmadienį kreipėsi į Lietuvos apeliacinį teismą dėl bylos, kurioje Algirdas Paleckis kaltinamas parlamentaro Lauryno Kasčiūno šmeižtu bei viešu pritarimu tarptautiniams nusikaltimams, perdavimo nagrinėti Vilniaus miesto apylinkės teismui.

Algirdas Paleckis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Algirdas Paleckis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 21, 2023, 5:16 PM

„Teismui susipažinus su bylos medžiaga buvo nustatyta, kad šios nusikalstamos veikos pagal faktines bylos aplinkybes galėjo būti pabaigtos Vilniaus mieste, dėl to byla pagal teismingumo taisykles turėtų būti nagrinėjama Vilniaus miesto apylinkės teisme“, – rašoma antradienį Kauno apylinkės teismo išplatintame pranešime.

Teismas primena, kad kaltinimai A. Paleckiui pareikšti praėjusių metų rugsėjo pabaigoje, kai atlikdamas laisvės atėmimo bausmę įkalinimo įstaigoje, per visuomenės informavimo priemonę, telefoninio pokalbio metu, jis galimai šmeižė Seimo narį, Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininką L. Kasčiūną.

Asmuo kaltinamas, jog galimai turėdamas tikslą paniekinti ir pažeminti parlamentarą, viešai išsakė apie jį melagingus, tikrovės neatitinkančius bei jį žeminančius teiginius.

Kaip anksčiau skelbė prokuratūra, tyrimo metu taip pat buvo surinkta pakankamai duomenų, leidžiančių pagrįstai teigti, kad praėjusių metų spalį A. Paleckis viešai pritarė tarptautiniams nusikaltimams, SSRS ar nacistinės Vokietijos nusikaltimams, juos neigė ar šiurkščiai menkino pokario ginkluotos rezidencijos dalyvius, priskirdamas jiems tik neigiamus kovos motyvus ir nutylėdamas rezistencinės kovos tikslą ginti Lietuvos laisvę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.