Internete su ukrainiečiais ir žydais susidoroti kurstęs kaunietis privalės sumokėti baudą

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose priimtas baudžiamasis įsakymas, kuriuo kaunietis D.M. pripažintas kaltu dėl kurstymo prieš kitos tautybės asmenis.

Facebook.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Facebook.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kauno apylinkės teismas

2023-11-29 13:17

Bylos duomenimis, 2023 m. liepos mėnesį, D.M. iš savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyros, komentuodamas informacinį straipsnį, parašė komentarą, kurstantį prieš kitus žmones dėl jų tautybės. Teismas nustatė, jog savo komentaru, nukreiptu prieš ukrainiečius ir žydus, D.M. viešai kurstė smurtauti ir fiziškai susidoroti su žmonių grupe ar jai priklausančiu asmeniu dėl tautybės.

D.M. savo kaltė dėl padarytos nusikalstamos veikos pripažino ir gailėjosi, taip pat teigė, jog buvo išprovokuotas kitų straipsnį komentavusių asmenų diskusijos.

Kauniečiui sutikus su prokuroro siūloma bausme, 2023 m. lapkričio 28 d. Kauno apylinkės teismo baudžiamuoju įsakymu D.M. pripažintas kaltu dėl kurstymo prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę.

Kadangi vyras pripažino savo kaltę ir dėl jos gailėjosi, jam paskirta 51 MGL (2 550 eurų) dydžio bauda sumažinta vienu trečdaliu ir skirta galutinė 34 MGL (1 700 eurų) dydžio bauda, įpareigojant ją sumokėti per 12 mėnesių nuo baudžiamojo įsakymo įsiteisėjimo dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.