Nuteista klaipėdietį nuo griežtos bausmės gelbėjusi organizuota grupė

Panevėžio apygardos teisme antradienį apkaltinamąjį nuosprendį išgirdo 2 buvę advokatai ir dar 6 asmenys, kurie buvo kaltinami organizavę ir įvykdę prekybą žmonėmis, piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi siekiant turtinės ir kitokios asmeninės naudos, trukdę prokurorams, ikiteisminio tyrimo pareigūnams atlikti su ikiteisminio tyrimo atlikimu susijusias pareigas bei inicijavę melagingų parodymų davimą veikdami organizuotoje grupėje.

Teisingumo deivė Temidė.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Teisingumo deivė Temidė.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

Nov 29, 2023, 9:51 AM

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, 2017 metais atliekant kratas vieno šios bylos kaltinamojo, klaipėdiečio V.V. namuose, teisėsaugos pareigūnai rado labai didelį kiekį narkotinės medžiagos – 1033,28 g kokaino.

Teismas nustatė, kad siekdamas išvengti už neteisėtą disponavimą dideliu kiekiu narkotinių medžiagų numatytos baudžiamosios atsakomybės, V.V., kartu su jį gynusiu advokatu Aivaru Surbliu, kitu advokatu Mariumi Navicku bei dar dviem asmenimis, surado socialiai pažeidžiamą žmogų ir įkalbėjo jį prisiimti baudžiamąją atsakomybę už piniginį atlygį – 30 tūkst. eurų.

Kaltinamieji taip pat surado du klaipėdiečius ir kaunietę, kurie melagingai liudijo tyrimą atliekantiems pareigūnams, patvirtindami svetimą kaltę prisiėmusio panevėžiečio parodymus. Šioje byloje minėtiems trims asmenims buvo pareikšti kaltinimai dėl melagingų parodymų davimo.

Panevėžio apygardos teismas lapkričio 28 d. paskelbtu nuosprendžiu visus paminėtus teisiamuosius pripažino kaltais.

Kaltinamasis V.V., kuris siekė išvengti atsakomybės už padarytą labai sunkų nusikaltimą, pripažintas kaltu dėl prekybos žmonėmis, piktnaudžiavimo, trukdymo tyrimui, melagingų parodymų davimo organizavimo. Jam teismas skyrė subendrintą 7 metų laisvės atėmimo bausmę ir 22 tūkst. 600 eurų konfiskavimą.

Buvęs advokatas A.Surblys pripažintas kaltu dėl prekybos žmonėmis, piktnaudžiavimo, trukdymo tyrimui, melagingų parodymų davimo organizavimo. Jam teismas skyrė subendrintą 6 metų laisvės atėmimo bausmę. Iš jo taip pat bus konfiskuoti 4 tūkst. eurų.

Buvęs advokatas Marius Navickas pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo ir trukdymo prokurorų bei ikiteisminio tyrimo pareigūnų veiklai. Teismas jam skyrė 80 tūkst. eurų dydžio baudą ir 3 tūkst. eurų konfiskavimą.

Klaipėdietis E.T. nuteistas dėl prekybos žmonėmis, piktnaudžiavimo ir trukdymo prokurorų bei ikiteisminio tyrimo pareigūnų veiklai. Jam skirta subendrinta 4 m. laisvės atėmimo bausmė.

Panevėžietis O.B. nuteistas dėl prekybos žmonėmis, piktnaudžiavimo ir trukdymo prokurorų bei ikiteisminio tyrimo pareigūnų veiklai. Subendrinus su anksčiau paskirtomis bausmėmis, jam paskirta 5 m. laisvės atėmimo bausmė.

Klaipėdiečiai G.P. ir V.P., davę melagingus parodymus, nuo baudžiamosios atsakomybės atleisti pagal laidavimą. Kaunietei I.V. už analogišką veiką skirta 3 tūkst. eurų bauda.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.