Panevėžietis policijos prašo sudrausmintį jį su vyresne drauge viešai šmeižiančią moterį

Į Panevėžio policiją kreipėsi miesto gyventojas, kuris paprašė sudrausminti jį su vyresne drauge viešai per socialinius tinklus šmeižiančią moterį.

Policija.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Policija.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 2, 2023, 9:35 AM

Kaip pranešė Panevėžio apskrities VPK, lapkričio 30 d. apie 15 val. 47 min. Panevėžyje, Tulpių g., vyras (gim. 1972 m.) pranešė, kad jį ir jo draugę (gimusi 1966 m.), gyvenančią kartu, laikotarpyje nuo 2023 m. lapkričio 2 d. iki dabar šmeižia kita moteris (gimusi 1990 m.).

Pasak vyriškio, šmeižtas platinamas per įvairius socialinius tinklus, viešai skleidžiama tikrovės neatitinkanti informaciją, kuri pareiškėją ir jo draugę žemina, žeidžia jų orumą.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl šmeižimo.

Baudžiamasis kodeksas nurodo, kad tas, kas per visuomenės informavimo priemonę paskleidė apie kitą žmogų tikrovės neatitinkančią informaciją, galinčią paniekinti ar pažeminti tą asmenį arba pakirsti pasitikėjimą juo, arba šmeižė asmenį, neva šis padarė tyčinį nusikaltimą, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.