Aiškėja gaudynių Šiaulių pašonėje detalės: bėglys net neturėjo teisės vairuoti

Beteisio šiauliečio bandymas išvengti akistatos su pareigūnais baigėsi dar didesniais nemalonumais. 31 metų vyriškiui teks minti teismo slenkstį, nes nepakluso teisėtiems pareigūnų reikalavimams, sukėlė avariją, nepaisė viešosios tvarkos bei sužeidė du pareigūnus.

 Bėglio gaudynės tęsėsi 40 minučių. Šiaulietis sustojo, kai atsitrenkė į priešpriešiais atvažiuojantį policijos mikroautobusą.<br> Šiaulių AVPK nuotr.
 Bėglio gaudynės tęsėsi 40 minučių. Šiaulietis sustojo, kai atsitrenkė į priešpriešiais atvažiuojantį policijos mikroautobusą.<br> Šiaulių AVPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-12-05 15:00, atnaujinta 2023-12-05 15:03

Trilerio vertos gaudynės prasidėjo gruodžio 2-osios vakarą, kai pareigūnams buvo pranešta apie Šiaulių pašonėje esančios Aukštelkės gyvenvietės gatvėmis pavojingai manevruojantį automobilį „Audi A6”. Jį išvydusiems žmonėms kilo įtarimų, kad transporto priemonę vairuoja apsvaigęs vairuotojas.

Atvažiavęs policijos patrulių ekipažas šį automobilį išvydo stovintį Poilsio gatvėje, mašinos durelės buvo pravertos. Išvydęs artėjančius pareigūnus, „Audi A6“ vairuotojas nuspaudė greičio paminą ir nuskriejo dideliu greičiu. 

Bėglys nereagavo nei į garso, nei į šviesos signalus, nei į per garsiakalbį išsakytą reikalavimą sustoti, važiavo kelkraščiais, šaligatviais, kėldė pavojų gyvenvietėje vaikščiojantiems pėstiesiems. 

Iš pradžių bėglys važinėjo po Aukštelkės gatves, o po to pasuko Bubių gyvenvietės link, bet galiausiai vėl sugrįžo į Aukštelkę. 

Į bėglio gaudynes prisijungė dar keli Šiaulių mieste bei rajone dirbę policijos ekipažai. Jie net du kartus ant kelio patiesė padangas praduriantį vadinamąjį „ežį“, bet „Audi A6“ vairuotojas nusukdavo nuo kelio ir jo išvengdavo. 

40 minučių užsitęsusios bėglio gaudynės baigėsi Rūžos g., kurioje pareigūnai blokavo abi puses. Bėglys nesuvaldė savo automobilio ir atsitrenkė į priešpriešiais atvažiuojantį policijos „Volkswagen Transporter“. 

Per avariją nesunkiai nukentėjo ir du policininkai. Į Respublikinę Šiaulių ligoninę kreipėsi Šiaulių AVPK 43 metų vyresnysis specialistas, kuriam nustatytas peties sumušimas, galvos smegenų sukrėtimas. Kartu važiavusiam 26 metų policininkui nustatytas galvos sumušimas ir smegenų sukrėtimas. Abu nukentėjusieji išleisti gydotis į namus. 

Nuo pareigūnų sprukusiame automobilyje buvo du Šiaulių gyventojai: prie vairo sėdėjo 31 metų vyriškis, o keleivio vietoje – 24 metų šiaulietis. Per patikrą alkoholio matuokliu nenustatyta nieko: prietaisas parodė nulį promilių. Bet ligoninėje paimti kraujo ir šlapimo mėginiai, o ekspertai atsakys, ar bėgliai nebuvo apsvaigę nuo narkotinių medžiagų. 

Ne kartą už įvairias nusikalstamas veikas teistas automobilio vairuotojas policijos pareigūnams gerai pažįstamas dėl savo nedrausmingumo kelyje. Šiaulietis net nebuvo įgijęs teisės vairuoti, tačiau daugybę kartų yra įkliuvęs dėl važiavimo leistiną viršijančiu greičiu. 

Sustabdytuoju „Audi A6” važinėti nevalia, nes automobilis yra išregistruotas – jam nėra atlikta  techninė apžiūra, jis nedraustas privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu. 

Pastarąjį kartą šiaulietis už kelių eismo taisyklių pažeidimą vyras baustas vos prieš dieną. Šių metų gruodžio 1-ąją jam buvo skirta 450 eurų bauda bei 6 mėnesiams atimta teisė laikyti egzaminą vairuotojo pažymėjimui įgyti. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.