Teismas už kyšininkavimą Vilniaus miesto klinikinės ligoninės gydytojui skyrė 46,4 tūkst. eurų baudą

Vilniaus miesto apylinkės teismas išnagrinėjo Specialiųjų tyrimų tarnybos tirtą baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai kyšininkavimu buvo pareikšti dviem Vilniaus miesto klinikinės ligoninės gydytojams ir dviem juos papirkusiems asmenims. Teismas vienam iš gydytojų A.S. skyrė 46 400 eurų baudą.

 STT, eurai.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 STT, eurai.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiųjų tyrimų tarnyba

Dec 5, 2023, 2:19 PM

Bylos duomenimis, Vilniaus miesto klinikinės ligoninės gydytojas A.S. 2021 m. rugsėjo–gruodžio mėnesiais savo naudai reikalavo ir priėmė kyšius iš 9 pacientų už teisėtą veikimą vykdant įgaliojimus – medicininių paslaugų atlikimą. Tyrimo duomenimis, iš viso šiuo laikotarpiu gydytojo paimtų kyšių suma siekė 1 400 eurų. Teismas pripažino šį gydytoją kaltu dėl kyšininkavimo (9 nusikalstamos veikos epizodai).

Šioje byloje smulkiu kyšininkavimu buvo kaltinamas ir Vilniaus miesto klinikinės ligoninės gydytojas A.R., teismo sprendimu, jis išteisintas nepadarius nusikalstamos veikos turinčios baudžiamojo nusižengimo požymių.

Taip pat šioje byloje papirkimu buvo kaltinami du asmenys, galimai medikams davę kyšius. Teismas vieną jų atleido nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą ir baudžiamąją bylą jo atžvilgiu nutraukė. Kitas dėl papirkimo buvo išteisinti jam nepadarius veikos, turinčios baudžiamojo nusižengimo požymių.

Tai jau paskutinė teismo išnagrinėta baudžiamoji byla dėl kyšininkavimo Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje. Šį ikiteisminį tyrimą pradėjo STT Pranešimų nagrinėjimo skyrius 2021 metų rudenį, gavus paciento pareiškimą apie reikalaujamą kyšį. Tyrimo metu įtarimai dėl kyšininkavimo buvo pareikšti šios ligoninės buvusiam vadovui bei dar 7 gydytojams. Buvo nustatyta, kad Vilniaus miesto klinikinės ligoninės gydytojai reikalaudavo ir priimdavo iš pacientų kyšius už medicininių paslaugų suteikimą, operacijų atlikimą.

Kyšių sumos siekė nuo 100 iki 400 eurų už medicininę paslaugą.

Buvęs Vilniaus miesto klinikinės ligoninės vadovas ir dar trys gydytojai teismo baudžiamaisiais įsakymais buvo pripažinti kaltais dėl kyšininkavimo. Iš viso teismo jiems skirtų baudų suma siekė 85 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.