Buvęs Vilniaus prokuroras nuteistas dėl piktnaudžiavimo ir dokumentų suklastojimo

Vilniaus apygardos teismas, išnagrinėjęs Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroro pareiškimą dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu, buvusį Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorą Dainių Kunigėlį pripažino kaltu dėl piktnaudžiavimo ir dokumentų suklastojimo. Jam skirta galutinė 7 000 eurų bauda.

Prokuratūra.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Prokuratūra.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

Jan 3, 2024, 2:36 PM

Generalinės prokurorės Nidos Grunskienės pradėtą ikiteisminį tyrimą kontroliavo ir jam vadovavo Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras, tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos Centrinė tyrimų valdyba.

Bylos duomenimis, D.Kunigėlis, piktnaudžiaudamas savo, kaip prokuroro, tarnybine padėtimi ir turimais įgaliojimais organizuoti ikiteisminį tyrimą, jam vadovauti ir palaikyti valstybinį kaltinimą baudžiamosiose bylose, neperdavė bylos su joje surašytu kaltinamuoju aktu teismui, ją nuo tolesnio proceso nuslėpė ir vėliau joje klastojo procesinius dokumentus, panaikindamas kaltinamiesiems skirtas kardomąsias priemones ir kt.

Šis ikiteisminis tyrimas yra atnaujintas ir atliekami tyrimo veiksmai.

Vilniaus apygardos teismo baudžiamuoju įsakymu už šiuos nusikaltimus buvusiam prokurorui D.Kunigėliui buvo skirta 10 500 eurų bauda, kuri sumažinta vienu trečdaliu ir galutine bausme jam paskirta 7 000 eurų dydžio bauda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.