Su policininko uniforma ir gudria istorija: iš senolės sukčiai išviliojo viso gyvenimo santaupas

Visai neseniai per Kėdainius nuvilnijo žinia, kad sukčiai apgavo vienišą močiutę – išviliojo pinigus. „Rinkos aikštei“ susisiekus su senjorės artimaisiais paaiškėjo, kad moteris neteko visą savo gyvenimą taupytų pinigų – ne vieno tūkstančio eurų. Beje, į policiją senjorė dar nesikreipė.

Sukčiai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Sukčiai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dimitrijus Kuprijanovas

Jan 17, 2024, 3:30 PM

Paviešino anūkė

Apie tai, kad Kėdainių miesto Žemaitės gatvėje gyvenanti senjorė buvo apgauta, pranešė jos anūkė. Moteris žinia pasidalino socialiniuose tinkluose, taip norėdama perspėti kitus žmones, kad šie nenukentėtų nuo sukčių.

„Būkite atsargūs. Šiandien Žemaitės gatvėje buvo apgauta sena moteris.

Dienos metu jai paskambino iš „policijos“ ir pasakė, kad ji apsipirkinėjo parduotuvėje ir atsiskaitė netikrais pinigais.

Kol ji kalbėjo telefonu, vyras, apsivilkęs policininko uniformą, paskambino į duris ir, parodęs „pažymėjimą“, paprašė parodyti likusius pinigus.

Taip apgavikai įtikino seną moterį, kad dalis jos pinigų yra netikri, o likusius išsinešė patikrinti. Jie pažadėjo tikrus grąžinti.

Būkite budrūs ir perspėkite savo pagyvenusius šeimos narius, jie yra didžioji dalis žmonių, kuria apsišaukėliai naudojasi!

Tikiuosi, kad apsišaukėliai bus sugauti, o jei ne, bumerangas visada sugrįžta“, – nuoskaudą ir pyktį socialiniuose tinkluose išliejo moteris.

Neteko 8 tūkst. eurų

„Rinkos aikštei“ susisiekus su senjorės artimaisiais paaiškėjo, kad moteris neteko visą savo gyvenimą taupytų pinigų – ne vieno tūkstančio eurų.

„Mes gyvename užsienyje. Močiutė yra vieniša. Ji yra mano močiutė.

Atrodė, kad buvo girdėjusi visokių sukčių istorijų ir visada sakydavo, kad jos niekas neapgaus…

Močiutei 86-eri metai. Tai buvo visos jos santaupos. Atidavė visus ilgai taupytus aštuonis tūkstančius eurų“, – atsiduso apgautos senjorės anūkė (vardas ir pavardė redakcijai žinomi).

Bandys įkalbėti

Pasidomėjus, ar moteris kreipėsi į policiją, buvo gautas neigiamas atsakymas.

„Į policiją ji atsisakė kreiptis. Įkalbėti, kad kreiptųsi, nepavyko.

Kadangi tokių senolių labai daug ir jie yra dažniausia sukčių auka, pamaniau, kad galima pasidalinti informacija su kitais socialiniuose tinkluose, kad galėtų perspėti savo artimuosius“, – paaiškino nukentėjusios močiutės anūkė.

Pareigūnai pinigų netikrina Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas įspėja: pareigūnai žmonių santaupų namuose netikrina ir dėl padirbtų pinigų neskambinėja.

Jei kas nors tokiais klausimais nori patekti į jūsų namus, nieko neįsileiskite, o savo pinigų tikrumą aiškinkitės patys paskambinę ar atėję į policiją. Netikėkite, kai kažkas paskambinęs telefonu aiškina, kad jus sujungs su policijos pareigūnais. Telefoninį skambutį į policiją visada inicijuokite patys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.