Tauragėje nuteistas parduotuvę apiplėšti bandęs vyras

Teismas priėmė apkaltinamąjį nuosprendį, kuriuo kaltu dėl plėšimo panaudojus peilį pripažino 51-erių metų Tauragės rajone gyvenantį vyrą. Per porą mėnesių ištirto ir teisme išnagrinėto sunkaus nusikaltimo kaltininkui paskirta 2 metų laisvės atėmimo bausmė su daliniu jos vykdymo atidėjimu.

Teisingumo deivė Temidė.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Teisingumo deivė Temidė.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

Jan 18, 2024, 9:11 AM

Bylos duomenimis, pernai spalį Tauragės rajone gyvenantis vyras sumanė pagrobti alkoholio iš vienos tame rajone esančios maisto prekių parduotuvės. Kurį laiką parduotuvės aplinką stebėjęs pusamžis vyras užėjo į jos vidų, kur tuo metu tebuvo viena darbuotoja. Jam paprašius pardavėjos paduoti alkoholinio gėrimo butelį, vyras sugriebė moterį iš už nugaros ir turėtu virtuviniu peiliu sužalojo jos ranką.

Įvykus grumtynėms moteriai pavyko pasprukti nuo peiliu ginkluoto vyro ir iš parduotuvės pabėgti. Joje vienas likęs užpuolikas iš kasos aparato tąkart pavogė 860 eurų ir pasišalino.

Ginkluotą plėšimą įvykdžiusį vyrą policijos pareigūnai netrukus surado ir sulaikė. Jam buvo pareikšti kaltinimai dėl plėšimo.

Praėjusią savaitę Tauragės apylinkės teismo priimtu apkaltinamuoju nuosprendžiu minėtam vyrui skirta dvejų metų laisvės atėmimo bausmė. Teismo sprendimu, dalį paskirtos bausmės – 10 mėnesių laisvės atėmimo – Tauragės rajono gyventojas privalės nedelsiant įvykdyti po teismo nuosprendžio įsiteisėjimo, o likusios bausmės (1 metų 2 mėnesių laisvės atėmimas) vykdymas jam atidėtas dvejiems metams. Bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpiu asmuo įpareigotas dirbti arba registruotis Užimtumo tarnyboje, neišvykti už savo gyvenamosios vietos miesto (rajono) ribų be nuteistojo priežiūrą vykdančios institucijos leidimo.

Iš nuteistojo priteistas turtinės žalos atlyginimas Klaipėdos teritorinei ligonių kasai už nukentėjusiosios gydymą ir Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Klaipėdos skyriui už jai išmokėtą nedarbingumo išmoką. Nuteistasis taip pat privalės atlyginti patirtą neturtinę žalą. Teismas visiškai tenkino ir civiliniu ieškovu byloje pripažinto moters darbdavio pareikštą ieškinį dėl turtinės žalos atlyginimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.