Vaiko teisių specialistai Vilniaus policijos prašė pagalbos iš smurtu įtariamos motinos paimant 9-metę

Vaiko teisių specialistai trečiadienį Vilniuje prašė policijos pagalbos, iš smurtu įtariamos motinos paimant 9-metę mergaitę. Motina iki atvykstant policijai paspruko, vaikas paimtas iš mokyklos.

 Policija, žaislai.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 Policija, žaislai.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 25, 2024, 10:21 AM

Kaip pranešė Vilniaus apskrities VPK, sausio 24 d. apie 7 val. Vilniuje, bute, moteris (gimusi 1982 m.) smurtavo prieš mažametę (gimusi 2014 m.), tuo sukeldama jai fizinį skausmą.

Pirminiais duomenimis, prieš 9-metę smurtavo jos motina.

Tokią informaciją Vilniaus policijai suteikė sostinės vaiko teisių specialistai, paprašę pareigūnų pagalbos mergaitę paimant iš motinos.

Pareigūnai apie 11 val. 31 min. buvo iškviesti į vieną sostinės mokyklą, kur tuo metu buvo ir skriaudžiama 9-metė, ir jos motina. Tačiau iki atvykstant pareigūnams, moteris paspruko. 

Surinkusi medžiagą, sostinės policija prdėjo ikiteisminį tyrimą dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo.

Už mažamečio vaiko skriaudimą ar jo kankinimą Baudžiamasis kodeksas numato baudą arba areštą, arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.