Degalus iš automobilių kartu su nepilnamečiu sūnumi vogęs vyras: „Dėl pramogos ir dėl to, kad tai teikė adrenaliną“

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose bus pradėta nagrinėti baudžiamoji byla, kurioje 8 kartus teistas vyras kaltinamas dėl vagystė. Manoma, kad kaltinamasis į jas galėjo įtraukti ir savo nepilnametį vaiką.

 Teisingumo deivė Temidė, degalai.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 Teisingumo deivė Temidė, degalai.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Kauno apylinkės teismas

2024-01-29 15:04, atnaujinta 2024-01-29 15:15

Bylos duomenimis, nuo 2023 m. rugpjūčio 21 d. iki 2023 m. rugsėjo 22 d., kaltinamasis, veikdamas kartu su savo nepilnamečiu sūnumi iš keturių automobilių galimai pagrobė kuro bakuose buvusį dyzelinį kurą.

Remiantis kaltinamuoju aktu, įtariamieji naudojosi automobiliu, kuriame buvo sumontuota specialiai kuro vagystėms pritaikyta įranga. Manoma, jog atvykęs prie automobilių, kaltinamasis perkirpdavo kuro bakų žarneles, prie jų prijungdavo vagystėms skirtą įrangą ir kurą perpildavo į savo automobilį „Volvo V40“.

Ikiteisminio tyrimo metu vyras teigė, jog vagystes sugalvojo vykdyti „dėl pramogos ir dėl to, kad tai jam teikė adrenaliną“.

Ikiteisminio tyrimo metu vyriškis pripažino savo kaltę ir baudžiamoji byla buvo perduota su pareiškimu dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu (rašytine tvarka), tačiau teismas, susipažinęs su byloje esančiais duomenimis, nusprendė bylą nagrinėti žodinio proceso tvarka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.