Šalčininkų r. pareigūnai vieną po kito rankiojo girtus vairuotojus

Šalčininkų rajono policija skelbia, kad pirmadienis, sausio 29-oji, pasižymėjo girtų vairuotojų gausa. Tačiau, pasak policijos, tuo pačiu girtiems vairuotojams tai buvo ir juodasis pirmadienis, kadangi jie pakliuvo į pareigūnų rankas.

 Girtų vairuotojų automobiliai.<br> Šalčininkų r. PK nuotr.
 Girtų vairuotojų automobiliai.<br> Šalčininkų r. PK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Šalčininkų r. PK

Feb 1, 2024, 12:11 PM

Apie 11 val. vykdant neviešo patruliavimo priemones Jašiūnų miestelyje, Lydos g., buvo pastebėtas įtartinai keliu manevruojantis automobilis. Sustabdžius minėtą automobilį patikrinimui paaiškėjo, kad jį vairavo policijai gerai jau žinomas 21 metų Misiučėnų kaimo (Turgelių seniūnija) gyventojas, kuris nėra įgijęs teisės vairuoti transporto priemones, tačiau nevengiantis sėsti prie vairo nepaisant ne vieną kartą mokėtų baudų už daromus teisės pažeidimus.

Pastarasis buvo net 10 kartų baustas už vairavimą neturint teisių ir 4 kartus už vairavimą esant girtam.

Šį kartą jaunuolis įkliuvo policijai būdamas apsvaigęs nuo alkoholio ir jam buvo nustatytas vidutinis 2,14 prom. girtumas.

Girtas vairuotojas dėl padaryto pažeidimo neatgailavo ir pareiškė, kad vairuos ir toliau, nes automobilių dar turi.

Netrukus apie 11 val. 45 min., buvo gautas pranešimas apie galimai girtą vairuotoją Eišiškių miestelyje.

Praėjus 15 minučių Eišiškių miestelyje, Vilniaus g., buvo sustabdytas automobilis „Volvo“, kurį vairavo girtas (nustatytas 1,67 prom. girtumas) 63 metų miestelio gyventojas.

Paaiškėjo, kad vyriškis gyveno vos 500 metrų nuo tos vietos, kur sėdo prie vairo būdamas neblaivus ir į namus galėjo grįžti pėsčiomis, tačiau pasirinko kitą būdą, kuris baigėsi rimtais nemalonumais.

Tą pačią dieną, apie 15 val. 50 min. buvo gautas pasieniečių pranešimas apie sustabdytą girtą ir agresyvų 58 m. vairuotoją. Pastarajam buvo nustatytas 3,07 prom. girtumas.

Dėl visų atvejų Šalčininkų policijos pareigūnai pradėjo ikiteisminius tyrimus. Įkliuvę vairuotojai gali būti baudžiami bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.