Girtas kaunietis po avarijos smogė į veidą kitam vairuotojui: teismas vyrui skyrė 8 mėnesių laisvė apribojimą

Teismas išnagrinėjo Kauno apygardos prokuratūros prokurorės pareiškimą dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu, kuriame Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Dainavos policijos komisariato pareigūnai atliko ikiteisminį tyrimą, kur buvo aiškinamasi, kodėl po avarijos vyras į darbą paleido kumščius. Vyriškiui paskirta 8 mėnesių laisvės apribojimo bausmė.

 Kumštis, teisingumo deivė Temidė.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 Kumštis, teisingumo deivė Temidė.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Kauno apskrities VPK

Feb 8, 2024, 10:30 AM

Praėjusių metų gruodžio 3-osios vakarą, apie 22 val. 40 min. Kaune, Dujotiekio ir Kovo 11-osios g. reguliuojamoje sankryžoje, automobilis „Toyota“, vairuojamas vyro (gim. 2001 m.), pirminiais duomenimis, sukant kliudė automobilį „Audi“, vairuojamą girto (0,79 prom.) kito vyro (gim. 1991 m.). Į įvykio vietą atskubėjo policijos pareigūnai.

Aiškinantis įvykio aplinkybes, girtas automobilio „Audi“ vairuotojas staiga viešoje vietoje į veidą trenkė automobilio „Toyota“ vairuotojui. Pastarasis patyrė nežymų sveikatos sutrikdymą ir dėl patirtų sužalojimų buvo pristatytas į gydymo įstaigą.

Pareigūnai dėl avarijos sukėlimo vyrui (gim. 2001 m.) pradėjo administracinę teiseną. Administracinė teisena pradėta ir „Audi“ vairuotojui už tai, kad vairavo girtas. Po smūgio į veidą pradėtas ir ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Avariją sukėlusiam vyrui priimtas sprendimas skirti 10 eurų baudą, kurią šis jau sumokėjo.

„Audi“ vairuotojui už tai, kad vairavo girtas, nuspręsta pusmečiui atimti teisę vairuoti, praėjus šiam terminui kitą pusmetį vairuoti transporto priemonę turinčią antialkoholinį variklio užraktą bei skirta 800 eurų bauda.

Policijos pareigūnams už anksčiau vykdytas nusikalstamas veikas žinomas kaunietis (gim. 1991 m.) savo kaltę dėl viešosios tvarkos pažeidimo pripažino, nuoširdžiai gailėjosi ir pilnai atlygino padarytą žalą, todėl priimtas sprendimas ikiteisminį tyrimą baigti teismo baudžiamuoju įsakymu. Alytaus apylinkės teismo baudžiamuoju įsakymu už šiuos nusikaltimus vyrui paskirta 8 mėnesių laisvės apribojimo bausmė, įpareigojant jį 6 mėnesius nuo teismo baudžiamojo įsakymo įsiteisėjimo dalyvauti elgesio pataisos programoje.

Kadangi iki bylos išnagrinėjimo nukentėjusiajam visiškai atlyginta padaryta neturtinė žala, todėl civilinis ieškinys dėl neturtinės žalos atlyginimo atmestas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.