Kauno apylinkės teisme pradėta nagrinėti byla dėl galimo romų tautybės asmenų diskriminavimo

Kauno apylinkės teismo Jonavos rūmuose šiandien pradėta nagrinėti baudžiamoji byla dėl romų tautybės asmenų diskriminavimo (Baudžiamojo kodekso 169 str.) bei viešosios tvarkos pažeidimo (BK 284 str.).

Kauno apylinkės teismo Jonavos rūmuose pradėta nagrinėti baudžiamoji byla dėl romų tautybės asmenų diskriminavimo.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Kauno apylinkės teismo Jonavos rūmuose pradėta nagrinėti baudžiamoji byla dėl romų tautybės asmenų diskriminavimo.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 8, 2024, 4:08 PM

Bylos duomenimis, vienoje iš Jonavos kavinių dirbančios L. K. kartu su I. B. kaltinamos dėl romų tautybės asmenų diskriminavimo. Manoma, jog 2022 m. liepos 15 d. į kavinę, kurioje dirba kaltinamosios, užėjo 3 romų tautybės moterys su mažamete. Manoma, kad joms atsisėdus prie laisvo staliuko bei paprašius priimti atsakymą, kavinėje tuo metu dirbusios kaltinamosios atsisakė jį priimti ir nurodė, kad romų tautybės asmenys šioje kavinėje nėra pageidaujami. Romų tautybės moterims galimai buvo nurodyta, jog dėl tautybės jos maistą gali užsisakyti tik išsinešimui.

Kavinėje tuo metu dirbęs A. Ž. kaltinamas ne tik dėl diskriminavimo dėl tautybės, bet ir dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Manoma, jog jis, rodydamas aiškų žmogaus negerbimą ir demonstruodamas elementarių moralės bei elgesio normų niekinimą, kitų klientų akivaizdoje jėga jas išstumė iš kavinės, tokiu būdu panaudodamas fizinį smurtą.

Visi asmenys kaltinami, jog suvaržė nukentėjusiųjų teises ir laisves, diskriminavo jas dėl jų romų tautybės ir sutrukdė lygiomis teisėmis su kitais naudotis maisto aptarnavimo paslaugomis. Kaltinamieji ikiteisminio tyrimo metu savo kaltės dėl jiems inkriminuojamų nusikaltimų nepripažino.

Šiandien vykusio teisiamojo posėdžio metu buvo pagarsintas kaltinamasis aktas, apklausti visi kaltinamieji bei nukentėjusiosios. Kaltinamieji, kaip ir ikiteisminio tyrimo metu, savo kaltės nepripažino. Sekančio teisiamojo posėdžio metu planuojama apklausti liudytojus bei peržiūrėti su šia byla susijusius vaizdo įrašus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.