Kalvarijos pasieniečiai sulaikė prieš tris dienas, įtariama, Vokietijoje pavogtą „VW Golf“

Kalvarijos pasieniečiai sulaikė 2022 m. laidos automobilį „VW Golf“, kuris prieš tris dienas dienas, įtariama, buvo pavogtas Vokietijoje.

Šis „VW Golf“  vasario 6-ąją buvo pavogtas Vokietijoje<br> VSAT nuotr.
Šis „VW Golf“  vasario 6-ąją buvo pavogtas Vokietijoje<br> VSAT nuotr.
Šis „VW Golf“  vasario 6-ąją buvo pavogtas Vokietijoje<br> VSAT nuotr.
Šis „VW Golf“  vasario 6-ąją buvo pavogtas Vokietijoje<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2024-02-13 10:45

Penktadienį vakare VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai kelyje Seinai–Lazdijai ties Tarnaukos kaimu (Lazdijų r.) patikrinti sustabdė iš Lenkijos ką tik įvažiavusį automobilį „VW Golf“. 2022 m. pagamintą transporto priemonę itališkais valstybinio numerio ženklais vairavo 45-erių Ukrainos pilietė, kartu važiavo jos vyras, 51-erių Alytuje gyvenantis Lietuvos pilietis.

Dokumentų kontrolės metu vairuotoja pateikė itališką „VW Golf“ registracijos liudijimą, kuriame nurodytas automobilio identifikacinis kodas (VIN) nesutapo su originaliu. „VW Golf“ keleivis paaiškino, kad už atlygį parvaryti iš Lenkijos automobilį jo paprašęs pažįstamas vyras. „VW Golf“ buvo paliktas Balstogėje. Į ten iš Alytaus savo automobiliu porą nuvežęs giminaitis.

Kalvarijos pasieniečiai nustatė, kad vos prieš tris dienas, vasario 6-ąją, šis „VW Golf“ buvo pavogtas Vokietijoje. Įtariama, kad itališkas transporto priemonės registracijos liudijimas – suklastotas.

Alytiškis vairuotojo pažymėjimo neturi. Praeityje vyras ne kartą teistas – už plėšimą, narkotinių medžiagų kontrabandą. Paskutinį kartą, atlikęs bausmę, iš įkalinimo įstaigos buvo paleistas pernai kovą.

VSAT pareigūnai lietuvį sulaikė ir pristatė į Kalvarijos pasienio užkardą.

Varėnos pasienio rinktinėje dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo arba realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Alytaus apylinkės prokuratūros prokuroras. Už tokią nusikalstamą veiką įstatyme numatyta bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Po apklausų vairuotoja ir jos vyras buvo paleisti, alytiškiui skyrus kardomąsias priemones – dokumento paėmimą, rašytinį pasižadėjimą neišvykti ir įpareigojimą periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

Sulaikytas automobilis saugomas Kalvarijos pasienio užkardoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.